fbpx

Hogyan és mivel formázzuk a bajuszt

Frizuraklub
3 perc elolvasni

A leghíresebbek viselték őket: Chaplin, Dali és Mercury. A tiszta, nyírt és megfelelően rendezett bajusz minden tulajdonos névjegye.

Tudod, hogyan kell vigyázni a bajuszodra, hogy egészséges és ápolt maradjon? Néhány trükk és a megfelelő kozmetikum jól jön.

Viasz vagy bajuszkrém?

A csak bajuszra szánt termékek túlnyomó többsége viasz. Támogatják az ápolást, védik az arcszőrzetet a külső tényezőktől, és megkönnyítik a bajusz formázását.

Egy kevésbé népszerű, de ugyanolyan figyelemre méltó bajuszápoló termék a krém. Lágyítja, hidratálja és táplálja a szakállt. A terméktől függően gyakran kellemes illatot is ad. Általában értékes összetevőket tartalmaz, amelyek támogatják a bajusz ápolását. Mind a viasz, mind a krém célja, hogy hidratálja és táplálja a bajuszokat, valamint megfelelő formát adjon nekik. A kozmetikumok hasonlóak egymáshoz, de állaguk és illatuk eltérő lehet.

A megfelelő gondozás az egészséges bajusz titka

A bajusz növesztése személytől függően hosszabb vagy rövidebb folyamat. Amikor elkezdi a kalandot az arcszőrzet növekedésével, érdemes türelmesnek lenni és felkészülni arra, hogy a dús bajuszhoz idő kell.

A tudatos bajuszápolás első szakasza a növekedési szakasz. Ha szakálla eléri a kívánt hosszúságot, rendkívül fontos, hogy rendszeresen nyírja le a bajuszát. Ezt rendszeresen meg kell tenni (átlagosan havonta egyszer). Bár vannak kivételek, van egy alapszabály. A bajusz határvonalát az ajkak felső vonala jelöli. Fontos, hogy a bajuszt levágjuk, ha már megszáradt. Ennek köszönhetően folyamatosan szabályozhatja hosszukat és formájukat.

A bajusz napi higiéniája elengedhetetlen

Az arcon lévő szőr különbözik a hajtól. Keményebbek és gyakran érdes tapintásúak. A bőrön kellemetlen érzést, kiszáradást és viszketést okozhatnak. Ennek elkerülése érdekében ne felejtse el a higiéniát. A napi higiénia elengedhetetlen.

Ahhoz, hogy szép, tiszta és egészséges bajuszunk legyen, meg kell mosni.

A professzionális termékek, például a samponok és szakállszappanok megtisztítják a szakállt és hidratálják a hajat. Serkentik a szőrtüszők növekedését és védenek a külső tényezők negatív hatásaitól.

A bajuszhoz nem elég a szokásos hajsampon? A bajuszt időnként le lehet mosni egy szokásos samponnal, de hosszú távon nem ajánlott. A fej bőre különbözik az arc bőrétől.

A bajusz mosása és fésülése után várja meg, amíg megszárad. Ezután dörzsölje be egy kis mennyiségű viaszt vagy krémet, és vigye fel a bajuszra. Az illatos adalékok felfrissítik az arcszőrzetet. 

CÍMKÉK: , ,
Megosztom
Szólj hozzá