fbpx

A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban

frizura
11 perc elolvasni

Bizonyos trendek jönnek és mennek, de a legjobb férfi frizurák és hajvágások sosem mennek ki divatból. Amikor arról van szó, hogy előhozd a legjobb önmagadat, kezd a hajvágással és engedd, hogy más stílusválasztásaid kövessék. Valóban, már elég tartalmat posztoltál a közösségi média oldalaidon, amiről aggódnod kellene, de vajon melyik legjobb férfi frizurák az igazán neked valóak? Az alábbi stílusútmutató segít, amely a legjobb férfi hajvágásokat és frizurákat elemzi minden lehetséges szemszögből.

Akár rövid, közepes, hosszú, egyenes, göndör, vagy valamilyen kombinációja ezeknek a jelzőknek a hajad, egyszerűen rengeteg lehetőség van, amikor következő alkalommal levágatod a hajad. Kezdd az utadat azzal, hogy meghatározod, milyen hajtípussal rendelkezel, majd kövesd útmutatóinkat ennek megfelelően, hogy igazán lenyűgöző választékot találj a népszerű hajvágások között.

A legjobb férfi frizurák rövid hajviseletes férfiaknak

Az rövid férfi hajviseletek nagyszerű híre, hogy relatíve könnyen fenntarthatóak alakjuk és stílusuk tekintetében. A kevésbé nagyszerű hír (néhány férfi számára legalábbis) az, hogy még mindig rengeteg különböző stílus közül választhatsz.
Fontos, hogy ne vedd természetesnek a rövid hajadat és ne hanyagold el a hajápolást a vágások között vagy ne felejtsd el használni az egy kis hajformázó terméket, ha szükséges. Tartsd mindig szem előtt, hogy a textúra apró változatai nagyon fontosak, különösen a rövid hajnál.

rövid férfi frizura-legjobb férfi frizurák
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 28

Középhosszú frizura

A közepes hosszúságú frizurák népszerűbbek a legjobb férfi frizurák között most még jobban, mint valaha, nem kis részben az utcai stílus iránt érdeklődő férfiak számának növekedése miatt. Ne felejtse el figyelembe venni az arcformát és a haj mennyiségét, mielőtt kiválasztaná az Ön számára megfelelő vágást. Ugyanolyan fontos, hogy tanulmányozza a hajvágási tipusokat, hogy szilárd tudást kapjon olyan szavakban, mint „fade”, „undercut”, „pompadour”, „crop” és „quiff”.

félhosszú férfi frizura

Hosszú férfi frizura típusok a legjobb férfi frizurákból

Bámuljuk az összes férfit, akik gondoskodni és meghódítani tudnak egy hosszú hajstílust, de nem irigyeljük meg a hajápolási rutinjukat! Ugyanakkor a „rendetlen laza” egy divatos stílus, így a hosszú haj nem jelenti automatikusan azt, hogy órákat fogsz tölteni a tükör előtt.

Akármilyen stílust választasz is, győződj meg arról, hogy megismered a szépítő termékeket, mint a széles fogú fésűt, egy erős hajkefét és minőségi hajápoló termékeket, mint egy textúrás spray-t vagy matt pasztát. Sok férfi kombinálja hosszú és lobogó tincseiket arcszőrzettel, így érdemes elsajátítani az alapvető szakáll gondozást is. Ha sikerül, akkor egy élő legendává válsz.

hosszú férfi frizura
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 29

Göndör fizura

A göndör haj igazi különlegesség, amihez szükséges egy határozott stílusérzék és egy kis extra odafigyelés. Egy gyors tipp az, hogy rendszeresen alkalmazz hajhidratáló szereket, mint például sópermet, hogy megőrizd a hajad tömegét, és megakadályozd, hogy kiszáradjon.
Másik gyors tippünk? Ne használj túl sok sampont, mert az szintén száraz hajat vagy szálakat okozhat. Ezeket és még több hasznos tanácsot találsz a teljes körű göndör hajról szóló útmutatónkban.

göndör frizura
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 30

Frizura egyenes hajból

Természetesen egyenes hajjal áldotta meg az élet? Vagy esetleg szükséged van hajvasalóra, hogy megtartsd a választott megjelenésedet? Bármelyik esetben is vagy, az egyenes haj tökéletes lehetőséget ad arra, hogy viszonylag egyszerűen tartsd a karban, amíg eljön az idő a fodrász szalonba látogatáshoz. Amikor leülsz a székbe, kérhetsz egy erős oldalsó elválasztást vagy akár egy sima visszafésült frizurát egy masszív átmenettel, és ez csak két példa az egyéb lehetőségek közül. Ne felejtsd el, hogy a texturális változatok nagy hatást kelthetnek, ezért célozz a sokféleségre (például hosszabb tetején és rövidebb oldalakon) és a hajápolók kis mennyiségének beépítésére, ha szükséges.

egyenes frizura
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 31

Az új frizuradivatok a férfiak számára

Egyre több férfi tesz tudatos erőfeszítéseket a megjelenése és az ápoltság terén, így az hajápolóipar is bővült. Nem csak egy sereg új fodrász szalon tűnik fel a világ városaiban, hanem úgy tűnik, hogy még sosem volt ennyire nehéz férfi frizuravariáció közül választani, mint ami jelen pillanatban elérhető. Ezért fontos, hogy ismerd az alapvető fogalmakat és stílusokat, hogy minden alkalommal megfelelő hajvágást kapjál a székben ülve. A legjobb férfi frizurák közül ezek a legnépszerűbbek:

 • Átmenetes frizurák férfiaknak
 • Géppel nyírt frizurák férfiaknak
 • Középen elválasztott frizurák férfiaknak
 • Gomba alakú frizurák férfiaknak
 • Oldalra fésült frizurák férfiaknak
 • Mullet frizurák férfiaknak
 • Skullet frizura férfiaknak
 • Hátra fésült frizurák férfiaknak
 • Pompadour frizura férfiaknak
 • Quiff frizurák férfiaknak
 • Tarajos frizurák férfiaknak

Divatos frizura
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 32

Frizuratanácsok és hajviselet férfiak számára

Az arcod kerek, hosszúkás, szögletes vagy más alakú, például szív vagy gyémánt alakú? Van sűrű szakállad, kecskeszakállad, borostád vagy sima babapofid?

Ritkul a tetején a hajad, vagy annyira dús, mint fiatalkorodban? Szeret zsírosodni a hajad? Természetesen göndör vagy egyenes? Minden nap megmosod samponnal? Ezek csak néhány kérdés, amelyet a férfiaknak fel kell tenniük, mielőtt úgy döntenének, hogy milyen új frizurára van szükségük a fodrászatban. Végtére is, ami működik valaki másnak, az nem feltétlenül működik neked, és fordítva. Ismerkedj meg az alábbi területekkel, hogy valódi mestere legyél a frizuráknak.

Hogyan válasszunk frizurát az arc alakjához?

Az arcformád meghatározása után is rengeteg vágáslehetőség áll rendelkezésedre a személyes preferenciáid alapján. Például a négyzet alakú arc rengeteg modern frizura lehetőséget kínál. Közben néhány férfi szív alakú arcának kiemelné a hegyes állát, míg mások elrejtenék azt. Ezek a döntések természetesen befolyásolják a hajvágást vagy szakáll stílusát.

szögletes archoz frizura
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 33

Hogyan tudsz megbirkózni a hajritkulással

Sok férfi számára a hajritkulás a mindennapi élet része. Azonban sokkal kevésbé előre meghatározott, hogyan birkózol meg ezzel a kihívással. Az egyik legegyszerűbb lehetőség, hogy simára borotváld a fejed vagy modern fazonra vágasd a hajad. Más férfiak azt is megnézik, hogy mivel rendelkeznek, extra textúrát vagy rétegezést adnak hozzá a hajukhoz, amely javíthatja a vizuális kontrasztot és a hajritkulást okosan eltűntetheti.

A hajstílusokról eltekintve, a kopaszság maga is egy állapot, amely saját figyelmet és odafigyelést igényel. Még nincs tökéletes visszafordító gyógymód, de sok cég csodákat tesz a hajhullás lassítására vagy megelőzésére. Fontos, hogy különbséget tegyünk a valóság és a fikciók között. A legjobb férfi frizurák mindig valósághűek kell, hogy legyenek.

ritkuló-frizura
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 34

Milyen gyakran kell mosni a hajadat?

Ha volt valaha egy téma, ami nehezebbnek tűnik, mint amilyen csak lenne, akkor ez az. Az legjobb férfi frizurák karbantartására az a legjobb válasz, hogy a férfiaknak samponnal kell mosniuk a hajukat naponta egyszer, maximum hetente háromszor. Azonban számos más tényezőt is figyelembe kell venni. Például néhány szakértő szerint azok a férfiak, akik sok hajápolási terméket használnak, gyakrabban kellene, hogy samponozzanak, mint azok, akik nem használnak ilyeneket. Emellett különböző hajtípusok más módon reagálnak a mosásra. És még ne is beszéljünk arról, mikor kell kondicionálót használni!

A legtöbb tanács alapján tény az, hogy a haj és a fejbőr egészséges maradásához szükséges bizonyos mennyiségű, természetesen termelt tápláló olaj a fejbőrnek. Bár a nedvesség és a hámlasztás nem befolyásolja negatívan ezeket az olajokat, a sampon – ami lényegében szappan – befolyásolja őket. Ezek az olajok nélkül a hajhagymák elgyengülhetnek, idővel kiszáradhatnak a gyökérnél, ami vékonyabb hajat eredményezhet. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos tényezők, mint például a hajápolási termékek vagy a frizura, befolyásolhatják a hajápolás alapelveit.

gyakori hajmosás
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 35

Hogyan formázzuk a hajunkat

A legtöbb férfi frizura és szakáll lenyűgöző megjelenéséhez rendszeres karbantartást igényel, valamint hajformázó termékek használatát, mint például wax, zselé, szakállolaj és még többféle készítmény. Ha Neked hosszabb hajad van, mint egy rövid borotvált fazon, akkor mindenképp érdemes megtanulni, hogyan kell kezelni azokat hajkefével és fésűvel. Azonban figyelmeztetünk, hogy nem minden wax és zselé egyforma, ezért összegyűjtöttük hogy mikor melyiket ajánlott használni.

hajformázás
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 36

Fontolóra veheted az arcformához illő szakáll- és bajuszstílust

Az arcszőrzet (vagy annak hiánya) fontos szerepet játszik a megjelenésedben. Nagyban befolyásolhatja a többi tulajdonságodat, sőt akár azonos mértékben is dominálhatja azokat. Legyen szó hosszú szakállról, egyszerű bajuszról, vagy valami köztes formáról, fontos, hogy figyelembe vedd, hogyan hat ez a döntés a hajviseletedre és akár még öltözködési stílusodra is.

Szakállstílusok férfiak számára

A férfi szakáll divatja több mint egy évtizede tér vissza és azóta is népszerű. Felszerelkezve egy jó borotvával és egy jó minőségű szakállolajjal, bemerészkedhetsz a szakáll világába. A vad és vadócos vonalaktól kezdve a Van Dyke vagy Zappa nevű részleges szakállakig rengeteg stílus fogadja a kíváncsi szakállasokat. Ezzel különböztetheted meg magad a tömegtől, így érdemes okosan választani.

szakáll
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 37

Hogyan növesszünk bajuszt?

A modern bajusz látszólag egyszerű lehet, de bizony gyorsan rossz irányba mehet a dolog. Végső soron az a legrosszabb, ha kívül esel az időn, és az alapszabályok ellenére valami olyan bajuszt eredményezel, ami már inkább ijesztő és idegesítő, mint stílusos. Azonban türelemmel és a megfelelő borotvával, számos stílusos és minőségi „felső ajak-szőrzetet” növethetsz. Gondolj arra is, hogy párosítsd a szakálladdal.

bajusz
A legjobb férfi frizurák és hajvágások 2023-ban 38

Most pedig pár inspiráló frizura:

buzzcut
Buzzcut

kis átmenet
Kis átmenet

közepes átmenet
Közepes átmenet

oldalra fésült
Oldalra fésült

texturált fazon
Texturált fazon

fodros
Fodros

felnyírt
Felnyírt frizura

pompadour
Pompadour

tarajos
Tarajos

félhoszú
Félhosszú frizura

copf
Copf

fél copf
Fél copf

férfi konty
Férfi konty

raszta
Raszta

Göndör a hajad és nem tudod mit kezdj vele? Itt találsz tippeket!

CÍMKÉK: , , ,
Megosztom
Szólj hozzá