fbpx

Híres szakállas férfiak, akiket nehéz elfelejteni

Frizuraklub
2 perc elolvasni

Nem tudjuk, honnan jött az ötlet, hogy megünnepeljük a Szakáll Világnapját – és miért esik szeptemberre. Mozgatható lakoma, mindig szeptember első szombatjára esik.

Nehéz megjelölni azt a személyt, aki először javasolta a szakállas férfiak ünnepének megünneplését, de sok antropológus egyetért abban, hogy ennek az ünnepnek az eredetét a vikingek történetében kell keresni.

Idén úgy döntöttünk, hogy közelebb viszünk benneteket a híres szakállas férfiak sziluettjéhez, akik mellett véleményünk szerint nehéz közömbösen elmenni.

ZZ Top

Ki ne ismerné ezt az amerikai rocktriót? A ZZ Top urai nem csak példátlan zenéjükről, hanem rendkívül hosszú és dús szakállukról is ismertek. Ez a jellemzőjük!

A zenekart 1969-ben alapították, és az évek során közel 30 albumot adott ki. Az utolsó 2019-ben jelent meg ( Goin’50 ) – ez egy válogatásalbum volt.

Jared Leto

Színész. Zenész. Modell. Filmrendező. A legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjas egy transznemű nő megformálásáért. Jared Leto.

Ez a kiváló művész 1971-ben született. Színészként kezdte, most pedig zenei karrierjére koncentrál. A 30 Seconds to Mars együttes énekese és gitárosa .

Jared Letónak nem volt mindig szakálla. Kezdetben elbűvölő szemekkel és meglehetősen udvarias megjelenéssel kapcsolták össze. Zenei karrierje kezdetén azonban arculatot váltott – ma már a hosszú haj és a szakáll jellemzi.

https://www.pinterest.com.au/pin/727261039841225065/

Abraham Lincoln

Történelemórákon tanulunk róla. Abraham Lincoln volt az Egyesült Államok elnöke az 1860-as években egészen hirtelen meggyilkolásáig.

Lincoln történelmet írt, a jellegzetes szakáll és pajesz viseletével.

Ragnar Lothbroke

Ragnar Lokbrok az egyik legnépszerűbb viking. Különféle sagákban és történelmi évkönyvekben, később regényekben is találhatunk róla említést.

Az elmúlt években a Vikingek című népszerű tévésorozatnak köszönhetően újra megismerhettük ezt a karaktert – Dánia királyát Travis Fimmel alakította.

CÍMKÉK: , ,
Megosztom
Szólj hozzá