fbpx

A 2023-as hajszín trendek

frizura
11 perc elolvasni

A fodrászok szerint a 2023-as évben a hajszín trendek egészen a vajkrémtől a cseresznye kólás aranyszőkéig terjedhetnek.

hajszín  trendek 2023
A 2023-as hajszín trendek 17

Azt mondják, hogy sosem szabad játszani az étellel, de mostanában nagyon kísértésbe vett minket, hogy a hajunkba tegyük. Természetesen nem szó szerint (hacsak házi hajmaszkról nem beszélünk, ahol… talán). A 2023-as hajszín trendek élelmiszerek felé veszik az irányt, és azon kapjuk magunkat, hogy a hűtőt bámuljuk inspirációért.

Idén az jégplatinaszőke helyett édes vajkrémszőke dominál, egy enyhén sárga szín, amit a fodrász Tiffanie Richards „egy banánhéj belső feléhez” hasonlít. A barnák sem csak egyszerűen barnák, hanem cseresznyés kóla-színű barnák, egy vidám piros beütéssel azoknak, akik csak egy keveset szeretnének változtatni (mondjuk egy fél szénsavas üveggel). A rose gold is megkapta az őszibarack-színű frissítést. És a világosbarna sem csak világosbarna, hanem portobello gomba barna, hamvas barna szőkés árnyalattal.

Bármilyen diétát is követsz, az új évben mindenki számára lesz friss szín. Haladj a legfinomabb hajszín trendek felé.

Vajkrém

Képzeld el egy cupcake-t, aminek a tetején tökéletesen fel van halmozva a vanília ízesítésű cukorhab, ami egy édes álom és nagyon finom, ahogy Anya Taylor-Joy szőke hajának tónusával történik. A vajkrém szőke trend tendál az üdébb hónapokban, mert nagyszerű átmenetet tesz a nyári tökfehér szőke tömegben. Ez a legvilágosabb arany szín, pontosan elég gazdagsággal és mélységgel rendelkezik ahhoz, hogy a télen a fehérebb bőrtónusokkal szemben is jól mutasson” – mondja Richards.

Richards azt javasolja, hogy látogass a fodrászodhoz néhány hetente, hogy frissítse a tónust, hogy ne kezdjen el rozsdásodni, ahogy erre ez a szín hajlamos.

vajkrém

Eperszőke

Ez a szín nem olyan, mint a Misi Mókus szőke tincse, inkább a hűvösebb, modernebb és fiatalabb testvérének illik. A 2023-as hajszín trendek közé tartozik az eperszőke árnyalat mézes, rézszőke, és „remek módja annak, hogy kimosd a télvörösöket, és világosabb irányba mozdítsd a hajad tavaszra és nyárra” – mondja Shelley Gregory, a Las Vegas-i fodrász. A szakember azt javasolja, hogy kérj egy 7-es szintű vagy világosabb, aranyos rézszőkét. Ha szeretnél egy kissé rózsásabb árnyalatot, mint amilyet Sydney Sweeney is visel ezen a képen, akkor adj hozzá néhány nagyon világos vörös tincset. Az eperszőke szín gyorsan fakul, de amikor már rég eltűnt, akkor általában szőkére fakul.

eperszőke

Portobelloi gomba barna

Valahol a karamell-barna és a sötét csokoládé-barna között található egy hamvas portobello-színű világosbarna árnyalat. „Az ilyen hamvas árnyalatok általában divatosabbak télen, mert a nap nem oxidálja folyamatosan az elraktározott színt” – mondja Richards, aki a meleg alapjai alapján rendelkező bőrűeknek ajánlja ezt a divatos gombabarna színt, mint Amelie Zilber. „Ha természetesen hidegebb árnyalatú a bőröd, úgy érezheted, hogy több sminkre van szükséged a hamvas árnyalat ellenhatásaként.” Ha megfelelőnek tűnik, kérjük, kérdezze meg a fodrászát, hogy világosbarna hajat készítsen hamvas szőke melírral, és egy fényesítővel zárja le.

hamvas gomba szőke

Cherry cola

„Cseresznye kóla haj” nevű frizura épp olyan játékos, mint a nevében található ital: kicsit pimasz, kicsit édes és nagyon frissítő. Richards azt javasolja, hogy May Rudolph pirosas-barnás árnyalatú frizurája jól mutat meleg vagy sötét bőrtónus mellett. Ha már van csokoládébarna hajad, akkor mélyvörös árnyalással teheted izgalmassá a cseresznye kóla hatást. Továbbá, egy egységes, sötét gesztenyebarna hajszínnel is elérheted az egyhangúságot űző hatást.

cherry cola

Padlizsán barna

Ha te az a típus vagy, aki a cseresznyekólájába beleszúr egy kis rumot és egy csipetnyi levendula keserűt – akkor az Yola életvidám lila-barna haja pont neked való. A padlizsán árnyalatot hozzáadni a barna hajhoz remek módja annak, hogy a barnák felébresszék hajuk színét anélkül, hogy igazi vöröshajúvá változnának” – mondja Shvonne Perkins, a San Diegói származású színész. „Mély lila, ametiszt árnyalattal kell kérni, mint demi vagy szemi-permanens fényt vagy lakkot sötétbarna hajra.” Perkins azt is javasolja, hogy minden negyedik héten frissítsük a hajat, mivel a lila szín elhalványulhat.

padlizsán barna
A 2023-as hajszín trendek 18

Barack Rose Gold

Az egyszerű rózsaarany szín már kifutóban van 2022-ben – idén a Narasha Lyonne-i sárgás-arany színe lesz a menő. A „Natasha Lyonne-hoz hasonló” hajszín eltolja a rézszínt, amit mindenhol látunk, egy pasztell rézszín felé – mondja Perkins, aki azt ajánlja meleg arcszínhez és szőke vagy világosbarna hajhoz (míg a sötétebb haj festése erre a pasztell őzikére előfordul, hosszú távon nem kifejezetten javasolt a haj egészsége miatt). „Ez a szín könnyen elhalványul, ezért UV szűrős termékeket és havi fénymázat ajánlott használni, hogy a szín mindig friss és egyenletes legyen.”

barack rose gold

Púderezett 3D

A göndör és spirális hajtípusok esetén a stylist és a Balmain Hair Education Director, Kasper Heemskerk szereti Leona Lewis 3D kiemeléseit púderezett árnyalatban, mint például hamuszőke. „Azok az általános színezési technikák, mint a kiemelés és a balayage, nem működnek ugyanúgy göndör hajon.” – mondja Heemskerk. „A haj textúrája elrejti a haj színét a standard színezési módszerek használatakor.”

2023-ban Heemskerk azt várja, hogy több kiemelés lesz, amelyeket a göndör forma szerint festenek (ahelyett, hogy egyenesen kiemelnék és szálanként festenék), ami az előnye, hogy 3D hatást hoz létre. Úgy kell kinéznie, mintha valakinek a puhább dúsítóját belemártották volna egy Fenty Beauty highlighter kompaktba, majd óvatosan ráporolták volna a göndör hajadra.

púderes 3d

Gyöngyszőke

Ha Botticelli Venusza a gigantikus kagylójából 2023-ban jelenne meg, akkor a haja valószínűleg egy varázslatos, csillogó gyöngyszínű lenne. „Felvidító hatású, és ragyogóbbá teszi a bőröd és a szemed” – mondja a színes hajszakértő és a Kevin Murphy Design igazgatója, Kate Reid. Reid javasolja, hogy kérdezzük meg a fodrásztól, hogy tegyen egy hűvös tónusú réteget nagyon világos szőke vagy platina hajra. Az osztriga, gomba vagy ibolya színek csodás gyöngyházfényt adhatnak a hajnak.

gyöngyszőke

Világos barna hajszín

2023-ban már nem kell választani desszert és sült krumpli, mini vagy maxi ruha, flitteres vagy selyem ruha között, hanem mindkettőből szeretnénk egy kis adagot. Ebben a szellemben bemutatjuk: az „illuminated brunette”-t. Ez a legjobb a két világból — a szőke fényességével és a barna titokzatosságával.

Ez a szexi barna árnyalat karamellel — ami Jennifer Lopez specialitása — „egy folytatása annak a mozgalomnak, amely eltávolodik a teljes idős hajápolás kötelezettségétől” – mondja Jamie Mazzei, hajszakértő, aki Long Island-en dolgozik, és azt javasolja, hogy kérjen egy teljesen sötét színű hajjal rendelkező balayage technikáját, majd azt szeretnénk, ha a színész szakértő az „illuminated” árnyalatát választaná — csak enyhén világosabb a bázis színénél. Az eredmény egy gazdag és drága barna árnyalat lesz.

világos barna hajszín

Ombre festés

Perkins nagyon szereti Nicole Byer 2023-as ombré hajfonat újítását, amit úgy ír le, hogy „egyszínű a haj felső részén, majd az alsó részeken kifakult színek találhatóak”. Ez az alacsony karbantartási igényű színtrend kifejezetten jó a természetes vagy göndör haj típusoknak, ahol a határ a két lényegesen különböző szín között nem annyira feltűnő. „Kevesebb a több ezzel az irányzattal”, mondja. „Tájékoztasd a fodrászodat, hogy részleges festésre és a színek finom átmenetére van szükséged.” A legjobb hír? Nem lesz szükség frissítésre.

ombre festés

Mézszőke

A híres fodrászmester, Jonathan Colombini szerint a 2023-as év szőkéinek trendszíne a mézszőke lesz, ami Taylor Swift haján is látható. „A vevők nagyon tudatosak már a hajápolás terén és igyekeznek korlátozni a hajuknak a természetes megjelenés felé irányuló intenzív színező eljárásokat” – mondta. „Ezenkívül ezek a színek minden hajtípuson jól mutatnak”. Colombini azt javasolja, hogy a „természetes” és a „napos” kulcsszavakra összpontosítsunk a fodrászunkkal való beszélgetésünk során, továbbá néha menjünk vissza fodrászunkhoz a ragyogó hatás eléréséhez.

mézszőke

Ragyogó Vörös

A vörös haj nagy karbantartást igényel és gyorsan elveszti színét, de… NÉZD! Nem teszi Ingrid Werner-t ragyogóvá? 2023-ban a vörös haj gazdag és ragyogó lesz, a „bátrabb, rézvörös” a trend – állítja Mazzei. Ez a ragyogó, tűzpiros szín sokféle árnyalattal rendelkezik, így minden bőrtónushoz van megfelelő verziója. És ha még nem készülsz arra, hogy teljesen vörös legyél, akkor Mazzei szerint ez a szín gyönyörű melírt eredményez sötétebb hajban is.

ragyogó vörös haj

Dolce Vita szőke

Sabrina Carpenter bombázó arany szőke haja, mintha egy Fellini film szereplőjéé lenne. A leghelyesebb egy Vespán átutazni a vidéken Olaszországban és egy jachttal a Nápolyi partokon járni. „Ez a frizura elérhető dús, világos szőke melírozással, vagy egyszínű festéssel is,” mondja Chase Kusero, hírességek hajszínelője és az IGK Hair alapítója. „Ha melíroztatod, jobb lehet a fólia használata a balayage helyett, mert a fólia segítségével a haj teljes hosszában könnyebben elérhető a szőke szín

dolce vita szőke

Elegáns rézbarna

A New York-i fodrász, Richy Kandasamy szerint 2023-ban több rézszőke barna hajat fogunk látni. „Ez egy magasabb szintű barna haj, amelynek puha, egyenletes és arany rézfényű melír van” – mondja, hozzátéve, hogy a kulcs itt az igazán egészséges ragyogás. A szín szép átmenettel rendelkezik, így viszonylag alacsony karbantartást igényel.

rézbarna

Tetszik a vörös frizura? Szívesen kipróbálnád, de nem tudod, hogy illene e hozzád? Olvasd el cikkünket és választ kapsz rá, hogy illlik e hozzád.

Lebukott! Így fest valójában Kim Kardashien haja!

CÍMKÉK: , , , ,
Megosztom
Szólj hozzá