fbpx

Kihez passzol a vörös haj

Márton
2 perc elolvasni

Vörös haj igen vagy nem?

Gondolkoztál már azon, hogy kipróbálnád a vörös színt? Sokan gondolják azt, hogy elég merész választás, viszont azt tudni kell, hogy nem mindenkinek állna jól. Először is, ha eldöntötted, hogy váltani fogsz, mindenféleképpen kérd ki egy hozzáértőnek a véleményét. Egy szakember a bőrszín, szemszín, a hajszín és a szemöldökszín természetes árnyalatait figyelembe véve fogja ajánlani a lehető legjobban passzoló vöröset, persze csakis reális keretek között. Ennek a színnek a választéka nagyon széles körű, mivel nem mindegy mihez viszonyítjuk a hajszínt.

Vajon milyen nehéz átállni a vörös hajszínre? A vörös hajszínt könnyebb elérni mint a szőkét, mivel az alaptónus mélyebb. Ami viszont nehézséget okozhat, hogy hogyan tartsuk meg a hajtöveknél és a hajvégeknél ugyanazt a színt. Itt ugyanis pont fordítva szokott lenni a dolog: könnyebben veszítik el a hajvégek a szinűket, a pigmentek nehezebben tapadnak meg a hajban. A szőke hajszín esetében figyeljünk oda, hogy a tövek ne hagyják el az elért hamvas árnyalatot.

Vörös haj vagy sem?

Számunkra az volt az egyik legnagyobb kérdés, hogy vajon ugyanannyira nehéz-e elérni a természetes színt, mint a szőke esetében, de a szakértő szerint „eggyel könnyebb dolga van a fodrásznak egy vörös hajszín megfestésével, mint egy szőkével, ugyanis az alaptónus mélyebb. Ami viszont nehézséget okozhat, az az, hogyan tartsuk meg a hajtöveknél és a hajvégeknél ugyanazt a színt. Itt ugyanis pont fordítva szokott lenni a dolog: könnyebben veszítik el a hajvégek a színüket, a pigmentek nehezebben tapadnak meg a hajban. A szőke esetében pedig arra kell figyelni, hogy a tövek ne hagyják el az elért hamvas árnyalatot.

CÍMKÉK: , ,
Megosztom
Szólj hozzá