fbpx

Vörös haj – kinek

Frizuraklub
1 perc elolvasni

Tudtad, hogy a természetben a vörös a haj egyik legritkább árnyalata ? A vörös szálak boldog tulajdonosai az egész népességben csak körülbelül 2%. Ami azt jelenti, hogy valószínűleg a legtöbb vörös hajú, festett hajú ember. Ráadásul a genetikával foglalkozó tudósok szerint egyre kevesebb lesz – ez a gén lassan eltűnik, mert keveredik másokkal.

https://hu.pinterest.com/pin/115897390402309069/

A legtöbb vörös hajú ember Skóciában és Írországban található – a helyi lakosság közel 15%-a vörös hajú.

Kétségtelen, hogy a piros szín mindig is sok érzelmet keltett . Az ókori egyiptomiak azt hitték, hogy a vörös haj balszerencse. A görögök szerint a vörös hajúak haláluk után vámpírokká változtak. A középkorban a vörös hajat használták a boszorkányok azonosítására.

Ma már a vörös hajszín nem kötődik hozzánk olyan negatívan, sok nő nagyon szeretne ilyen színt kapni. A vörösek gyönyörűek – és nem csoda, hogy sokan választják. Érdemes azonban előtte ellenőrizni, hogy megfelelő-e számunkra.

Egy dolog, amit szeretünk, és más, ami megfelel nekünk. A piros szín nem lesz mindenkinek megfelelő . Kipirosodás esetén mindenekelőtt az arcszínünket kell figyelembe venni.

CÍMKÉK: , , , ,
Megosztom
Szólj hozzá