fbpx

Tippek a tegnapi frizura felfrissítéséhez

Frizuraklub
4 perc elolvasni

Lépjen ki könnyedén, és lenyűgözően nézzen ki

Függetlenül attól, hogy évek óta vagy csak néhány hete ugyanaz a külsőd, úgy érzed, itt az ideje a változtatásnak. Ennek ellenére a lerövidített idő és a számtalan kötelezettség mellett biztos, hogy ezt elhanyagolhatja. Nem számít, azért vagyunk itt, hogy az utolsó pillanatban megtaláld a szükséges megoldásokat, hogy még az előző napi frizurával is elbűvölő legyen. Másold le az alábbi javaslatokat, igazítsd a saját napi rutinodhoz, és végül a tegnapi frizurával is remekül nézzen ki a hajad.

Tegnapi frizura

Ezt a kifejezést általában a második napi hajra használják, ami, ahogy a neve is sugallja, a tegnap mosotthajra vonatkozik. A fodrászok szerint ez a tökéletes alkalom arra, hogy megtaláld az aranymetszést, és a legcsodálatosabb hajat hozd, vagy olyan eredményre juss, ami nem fog tetszeni. A jó hír az, hogy a megfelelő lépésekkel és a megfelelő termékekkel maximalizálhatja az eredményeket azáltal, hogy haja fényesebb és lenyűgözőbb lesz, mint valaha.

Jobban néz ki a haj 

Ha megpróbál választ találni, látni fogja, hogy sok fodrász azt állítja, hogy a második napon a haj teljesen felszívta az Ön által felvitt termékek tápanyagait, és a legjobb állapotban van. Ez azt jelenti, hogy különösebb erőfeszítés nélkül érhetik el az ideális formát.

Hogyan újítja meg őket?

A mosás utáni napokban néhány lépést megtehet a  haj felfrissítésére, de ezek nagymértékben attól függnek, hogy mit csinált az első napon. Annak elkerülése érdekében, hogy túl sok terméket használjon, ami elnehezítheti a hajat, ügyeljen arra, hogy megfelelően mossa meg a haját , és az első napon a megfelelő krémeket és olajokat használja. Be kell fektetned a hidratálásba, az erősítésbe és természetesen a valódi tisztításba, de nem a természetes olajok eltávolításába. Ezek a lépések nemcsak feltöltik a hajad nedvességtartalmát, hanem kisimítják a kutikulát és végső soron csökkentik a göndörödést. Ami az olajokat illeti, korlátozza magát a végekre.

Sima haj a második napon

A hajolajok használatával a  haj kutikulája tökéletesen sima maradhat, amint azt fentebb említettük. Gyakorlatilag azonban a legbiztosabb „út” a haj simításához a göndörödés elkerülése. Emiatt győződjön meg arról, hogy éjszaka, amikor alszik, óvja őket a töréstől. Csomagolja be őket selyemkendőbe, és cserélje le a pamut párnahuzatait szaténra vagy selyemre. Az anyag nagy hatással van a haj tartósságára. Végül, még ha csábító is, hogy megérintse őket, gondolja át, hogyan ad hozzá extra olajokat, és hogyan járul hozzá a nem kívánt fodrosodáshoz.

A termékek, amelyeket használnia kell

Ahogy fentebb említettük, a megfelelő előkészítés már előző nap kezdődik, szulfátmentes samponnal. Kövesse ezt a lépést egy hidratáló kondicionálóval, és hagyja rajta, hogy a haj felszívja és megtartsa a szükséges nedvességet, és részesüljön a mély kondicionálásból. Kövesse a maszkot, és keressen olyan összetevőket, mint a kókuszolaj és a mangómagvaj, amelyek még a száraz hajba is behatolnak, hogy belülről pótolják a nedvességet, és eltávolítsák a kívülről a göndörödést. Még hasznosabb lépés a rendszeres gőzkezelések alkalmazása a kezelés mellett. Ez a további lépés segít kinyitni a haj kutikuláját, és lehetővé teszi, hogy a nagyon szükséges nedvesség mélyebbre hatoljon.

Amikor olajra vált, mindig vegye figyelembe az aranyszabályt: Könnyebb olajok egyenes hajhoz, nehezebb olajok fürtökhöz.

Ezután hagyhatja a haját levegőn megszáradni, vagy használhat egy tartozékkal ellátott hajszárítót a folyamat felgyorsításához és a kívánt eredmény eléréséhez. 

Válaszd szét őket

Ahelyett, hogy a második napon ismét megpróbálná megszárítani az összes haját, csak azokon a részeken tegye meg, amelyeken láthatóan sérült. Így lerövidítheti a ráfordított időt és csökkentheti a hő által okozott károkat, és tökéletesen hidratálja a hajvégeket.

CÍMKÉK: , ,
Megosztom
Szólj hozzá