fbpx

Tele van korpás hajjal? Biztos nem megfelelő hajápoló termékeket használsz

Frizuraklub
2 perc elolvasni

Korpásodástól szenved? Olvasson a korpásodás leggyakoribb okairól és arról, hogyan lehet megszabadulni tőle. Tippjeink is vannak a hatékony korpásodás elleni samponokhoz.

A kellemetlen korpásodás gyakori hajprobléma. Az emberi bőr folyamatosan megújul, és a haj sem más. A korpásodás általában nem látható szabad szemmel, de amikor a pikkelyek gyorsabban hullanak le, könnyen láthatóak a hajban. Meg kell találni a túlzott korpásodás okát, ez lehet betegség vagy rossz hajkozmetikumválasztás.

A KORPÁSODÁS LEGGYAKORIBB OKAI

Létezik zsíros vagy száraz korpásodás , kialakulását különböző tényezők befolyásolják. Gyakori tünet a súlyosabb betegségek, amelyek különböző mértékű hámlást okoznak. Ezek elsősorban a pikkelysömör, a gombás betegségek, a stressz, az immunrendszeri zavarok, a tetvek, a veleszületett hajlam, az ekcéma, a fejbőr gombás fertőzései.

A KORPÁSODÁS EGYÉB OKAI IS LEHETNEK:

  • nem megfelelően megválasztott fejfedő anyagok (poliamid fonalak, gyapjú),
  • rossz higiénia és étkezési szokások,
  • elégtelen ivási rendszer,
  • a sejtek felgyorsult keratinizációja,
  • fogamzásgátlás,
  • hormonális változás
  • nem megfelelő hajtermékek.

HOGYAN LEHET MEGSZABADULNI A KORPÁSODÁSTÓL?

A haj korpásodása elsősorban esztétikai probléma, és ha valaki nem tud könnyen megszabadulni tőle, az stresszt okozhat. Mindenekelőtt orvoshoz fordulhat, ahol részletes kivizsgálásra, valamint a hajnövekedés és a bőr állapotának vizsgálatára megy. 

Az emberek különféle házi készítésű hajpakolásokat készítenek. Itt vigyázni kell az olajos és majonézes fajtákkal, mert ellenkező hatást váltanak ki, vagyis fokozzák a korpásodás megjelenését. Ne távolítsa el erőszakosan a pikkelyes bőrt, ne karcolja meg az érintett területeket és gondoljon a gyengéd mosásra a hajápolás során. 

A legnépszerűbb módszerek a speciális korpás samponok alkalmazása . Ez a hajkozmetikum általánosan elérhető, és ugyanúgy használják, mint a szokásos sampont. Az árak is ésszerűek – ez a kiválasztott fajtól és gyártótól függ.

TIPPEK A KORPÁSODÁS ELLENI SAMPONOKHOZ

A korpásodás egyik oka a rossz hajápolási termékek . Hogyan ismeri fel őket? Például a bőre viszketni kezd az alkalmazás után. A nem megfelelő hajápolási termékek jobban szárítanak, a bőr kiszárad, majd bőrhámlás és viszketés várható. A száradást a magas peroxidtartalmú, barátságtalan festékekkel való gyakori festés is okozza. Mossa meg a haját, ha szükséges, és rendszeresen kefélje meg, ha viszket. Használjon ellenőrzött gyártóktól származó , megfelelő minőségű korpás samponokat .

CÍMKÉK: , ,
Megosztom
Szólj hozzá