fbpx

Hogyan szárítsd meg a hajad biztonságosan és nagyszerű eredménnyel 1. rész

Frizuraklub
4 perc elolvasni

Hajszárítás – látszólag egyszerű és magától értetődő tevékenység. Azonban csak látszólag, mert az, ahogyan hajunkkal mosás után bánunk, óriási hatással van annak állapotára és megjelenésére. Ezért érdemes átgondolni, hogyan szárítsa meg a haját biztonságosan, hatékonyan és jó hatással . Cikkünkből mindent megtudhat. Kövesse a helyes hajszárítás 4 szabályát , és gyönyörű megjelenéssel és életerővel viszonozzák majd. Azt is elmondjuk, hogyan szárítsa meg a haját a keratinos kiegyenesítés után.

Először is: egy jó szárítógép

A használt szárító nagy hatással van a haj megjelenésére és állapotára. Ha az első szárítógépet használja, ne várjon nagyszerű eredményeket. Bármely fodrász megerősíti, hogy a rendszeres hajszárítás több kárt okoz, mint használ, ha nem használ professzionális hajszárítót. Egy jó hajszárító a következőket tartalmazza:

  • masszív, erős motor , melynek köszönhetően a szárítóból kiáramló levegő nagy sebességgel rendelkezik. A szárító teljesítménye Wattban (W) van megadva, néha a paraméterek között megtalálod a robbanási sebességet is km/h-ban. Minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a sebesség, és így – annál rövidebb a szárítási idő és annál hatékonyabb a hajszárítóval történő hajformázás. Az 1800 W-os vagy nagyobb teljesítményű szárító lehetővé teszi például, hogy egy lapos kefével kisimítsa és kiegyenesítse a haját, vagy hatékonyan göndörítse azt egy kerek kefével.
  • állítható légáramlás és hőmérséklet – így a száradási állapothoz (erről egy pillanat alatt bővebben) és a haj állapotához igazítható.
  • ionizációs funkció – segít a statikus elektromosság elleni küzdelemben, és hatékony simítást tesz lehetővé szárítás közben.
  • hideg levegő gomb cool shot, amit a szárítás során használunk – utolsó fázisában a hatás rögzítésére, simaság és fényesség hozzáadására.
  • tippek koncentrátor és diffúzor formájában , amelyek hasznosak lehetnek a haj formázásakor (nézze meg, hogyan szárítsa meg a hajat diffuzzorral ). A koncentrátor egy szűkített hegy, amely a tincsek kiegyenesítésére szolgál, a diffúzor pedig tökéletes lesz a haj volumenének adásához és a fürtök kiemeléséhez (a legtöbb szárítómodellhez külön megvásárolható).
  • megfelelő méretek – a professzionális hajszárítók általában meglehetősen nagyok, de ezt ne tekintsék hátránynak. Ne feledje, hogy ezeket az eszközöket a fodrászszalonokban végzett gyakori munkához igazították, aminek köszönhetően kiegyensúlyozottak, könnyűek és kézre állnak, így hatékonyan manőverezhetők. Általában nagy hosszúságú forgózsinórjuk is van, ami otthoni használat során is jól működik.

Ne feledje, hogy a hajszárító olyan eszköz, amelyhez nagyon gyakran nyúl. Ezért érdemes a magas minőségre koncentrálni, és olyan eszközöket választani, amelyek masszívak és hosszú élettartamúak, biztonságosak a haj számára, hatékonyak és jó paraméterekkel rendelkeznek.

Másodszor: előkészíti a hajat a szárításhoz

Samponos és balzsamos hajmosás (kötelező!) után végül öblítse le hideg vízzel, ami segít bezárni a kutikulát. Ezután távolítsa el a felesleges vizet a hajból úgy, hogy óvatosan nyomja meg a kezét, és szárítsa meg mikroszálas törülközővel (vagy egy darab pamutkendővel). 

Ne csavarja be a nedves hajat szoros turbánba, és semmi esetre se dörzsölje le törülközővel – a nedves haj érzékeny a mechanikai sérülésekre. Mosás előtt hagyjon egy pillanatra kihűlni a haját. Ha zuhanyozás után sok nedvesség van a fürdőszobában, akkor jobb, ha másik helyiséget választunk, ahol a szárítót használjuk (gyorsabban megy). 

A hajszárítás megkezdése előtt mindenképpen kenjünk rájuk hővédő kozmetikumot, amely csökkenti a magas hőmérséklet hajra gyakorolt ​​káros hatásait és megkönnyíti a szárítást.

Fésülje ki a haját egy jó minőségű kefével. A természetes sörtéjű kefék nedves haj esetén működnek a legjobban.

Megosztom
Szólj hozzá