fbpx

Hogyan lehet hosszabb ideig megőrizni a színintenzitást

Frizuraklub
1 perc elolvasni
  • Mivel a vörös pigmentek nagyon erősen reagálnak a napfényre, ügyeljen arra, hogy védje a haját a napsugárzástól . Viseljen sapkát, vásároljon UV-védelemmel ellátott hajkozmetikumokat. A hajnak, akárcsak a bőrnek, napvédelemre van szüksége.
  • A klórozott víz a vörös hajra is veszélyes . A klór néha a haj árnyalatának megváltozásához vezet. A meglepetések elkerülése érdekében csak fürödjön zuhanysapkában.
  • Az intenzív szín hosszabb ideig tartó megőrzése érdekében öblítse le a haját langyos vízzel . A hideg bezárja a haj kutikuláját, ennek köszönhetően lezárja a pigmentek menekülési útvonalát. Ráadásul egy ilyen hűvös zuhany fényessé varázsolja a tincseket. Igen, ez ilyen egyszerű. Próbáld ki egyszer, és meglátod.

Ahhoz, hogy a pigment a haj szerkezetében maradjon – így tovább marad a szín – érdemes a savasításra koncentrálni. A savanyítás lezárja a haj kutikuláját, ami azt jelenti – nagyon képletesen fogalmazva – a pigment nem távozik. Az öblítés kiválóan alkalmas a savanyításra – például az ecetes öblités. A hibiszkusz tea savanyító tulajdonságokkal is rendelkezik.

CÍMKÉK: , , ,
Megosztom
Szólj hozzá