fbpx

Hajhullás: férfiak és nők gyakori szenvedése

Frizuraklub
6 perc elolvasni

Hajhullás: férfiak és nők gyakori szenvedése

Sok embert meglephet, hogy a hajhullás a nőket éppúgy érinti, mint a férfiakat. A történelem során a hajhullást egyetlen férfi problémaként ábrázolták, mivel 50 éves koruk elérésekor sokak hajhullását észlelték.

Mégis, a legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a nőknek majdnem annyi a hajhullása, mint a férfiaknak. A nők átlagosan 50-100 hajszálat veszítenek naponta.

Ez a jelenség nem ad okot aggodalomra. A súlyosabb hajhullás azonban összefüggésbe hozható az androgén alopeciával. Ez a genetikai állapot mind a férfiakat, mind a nőket érinti, ami miatt elveszítik a hajukat a fejbőrről.

Ennek ellenére a hajhullás nem mindig ennek a genetikai állapotnak köszönhető. Valóban, néhány rossz szokás hozzájárulhatnak ehhez a problémához. Ezeknek a szokásoknak a visszaszorítása segít abban, hogy a haját ott tartsa, ahol való.

12 ROSSZ SZOKÁS, AMI HOZZÁJÁRUL A HAJHULLÁSHOZ

1. HAJÁPOLÁSI TERMÉKEK

Változtassa meg szokásait, amikor hajformázó termékekről, például hajlakkról és hajhabról van szó. Valójában felhalmozódhat a fejbőrön, ami végül a szőrtüszők blokkolásához vagy a haj töréséhez vezethet. Ehelyett válasszon ápoló hajformázó termékeket, amelyek védelmet nyújtanak a felforrósodott szerszámok és az UV-sugárzás ellen, és amelyek nem halmozódnak fel.

2. HAJSZÁRÍTÁS

A meleg nem mindig barátja a hajának, különösen, ha naponta hajszárítót használ. Ez a hajeszköz nagyszerű, ha sietsz, de nem optimális a mindennapi használatra. Védje haját azáltal, hogy csökkenti a hajszárítótól való függést, és válassza a fent említett szérum mivel hővédőként szolgálhat a haj szárításakor.

3. ROSSZ ÉTEL DIÉTA

A hajnak fehérjére, vasra és egyéb tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. Ha az étrended egészségtelen vagy kiegyensúlyozatlan, akkor a haj elveszíti a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a helyén maradáshoz szüksége van. Ahogy az orvosok újra és újra mondják, a helyes táplálkozás az egészség kulcsa, és ez a tanács a hajára is vonatkozik.

4. GYÓGYSZER

Bár tudományosan bizonyított, hogy leküzdi a betegségeket, a túl sok tabletta fogyasztása káros hatással lehet a hajra, és kihullást okozhat. Lehet, hogy nem tudja kiiktatni az összes gyógyszerét, de lehet, hogy egy részét csökkentheti. Beszélje meg kezelőorvosával a legjobb megoldást és az általa kínált alternatívákat.

5. DOHÁNYZÁS

Ez a szokás általánosságban rossz, és nem csak a tüdeje számára. A rákon kívül a dohányzásnak számos káros mellékhatása van, például a hajhullás okozója. Ha Ön nagy dohányos, romantikus érdeklődésének hiánya lehet a haja, hogy a randevún végighúzza az ujjait.

6. ALKOHOL

Bár jól érzi magát, amikor alkoholt fogyaszt egy este, az alkohol nem rendelkezik a szükséges tápanyagokkal ahhoz, hogy a haja szép és erős maradjon. A bőséges ivás egyik következménye a hajhullás. Ha azt szeretné, hogy haja jól nézzen ki, csökkentse alkoholfogyasztását.

7. CRASH DIÉTÁK

Mindenki szereti leadni azt a néhány plusz kilót, különösen akkor, ha egy esküvő vagy egy iskolai összejövetel dereng a láthatáron. Sajnos ezek a gyors diéták megfosztják a hajból a szükséges tápanyagokat, így hajlamosak kihullani és végleg eltűnni. Tehát jobb, ha kétszer is gondolja át a dilemmát a néhány kiló gyors leadása és a hosszú távú hajhullás között.

8. KIEGÉSZÍTŐK

A test alakformálása néha magában foglalja a sok fehérjeturmix ivását. Ezek túlságosan károsíthatja a hajat. Nem a turmixokban lévő fehérje miatt, hanem a többi összetevő miatt, amelyek nagy mennyiségben fogyasztva károsak lehetnek a hajra. Minden mértékkel egy jó hüvelykujjszabály.

9. NEHÉZ EDZÉSEK

A fiatalabb férfiak különösen élvezik, ha súlyemelés gyakorlásával mutatnak némi izmot – néha jobban, mint kellene. Ezek az intenzív edzések nagy adagokban termelnek tesztoszteront. Amikor ez megtörténik, a haj szenved, és kihullhat. Nem az ideális helyzet a 20-as éveiben.

10. STRESSZ

A stressz nemcsak a szívet és a vérnyomást, hanem a hajszálakat is befolyásolja. Az extra stresszt okozó tevékenységektől való megszabadulás egy másik lehetőség, amelyet érdemes megfontolni a hajhullás megállítására vagy lassítására. Sőt, ezzel nem csak a haját védi, hanem általános egészségét is.

11. KÜLÖNBÖZŐ FRIZURÁK

Lehet, hogy azt gondolja, elegáns vagy menő, de a folyamatosan túl szűk frizura nem egészséges a haj számára. A szorosan húzott haj sok töredezést és egyéb kapcsolódó problémákat okoz. Benne lenni nem azt jelenti, hogy kopasz lesz a vége. Próbáljon lazább frizurát találni, hogy a haja tovább maradjon.

12. NEDVES HAJ KEZELÉS

A szakértők úgy vélik, hogy a mosott haj kezelése töredezéshez és hajhulláshoz vezethet. Például a fésülés és a törülközőszárítás a két legnagyobb hozzájáruló ehhez a problémához. Legyen óvatos és gyengéd, amikor nedves haját kezeli. Választhat például egy széles fogú fésűt vagy nedves kefét, hogy megelőzze a nedves haj stresszét.

NÉHÁNY UTOLSÓ SZÓ

Nem minden hajhullás okolható a genetikával vagy az androgén alopeciával. Néha a hajhullás az életed közvetlen következménye.

Erőfeszítésbe és időbe telik, hogy megváltoztasd a mindennapi szokásaidat, eltávolítva a rosszakat és megtartva a jókat. Azonban ne feledje, hogy ezek a változások végül nem csak a hajadnak lesznek előnyösek. Egész teste hálás és egészségesebb lesz, ha csökkenti vagy megszünteti ezeket a rossz szokásokat, például a dohányzást, az ivást és a gyorsételek fogyasztását.

Felejtsd el, mit gondolnának régi osztálytársaid, ha megjelennél néhány plusz kilóval. A hajad fontosabb, mint egy divatos diéta, amely gyors fogyást ígér mellékhatások nélkül.

Ehelyett hagyd, hogy irigykedjenek a hajadra. Ezek a változtatások türelmet igényelnek, de hosszú távon megérik, ha a legjobb hajhullás elleni kezeléseket alkalmazza.

Megosztom
Szólj hozzá