fbpx

Ezt a 3 dolgot érdemes a hajra kenni

Frizuraklub
3 perc elolvasni

Sokféle pakolás készíthető otthon gyorsan és olcsón. A változatos alapanyagok különféle tápanyagainak köszönhetően szinte minden problémára kikeverhető egy. Korábban már írtunk a sör alapú pakolásokról, róluk itt olvashat bővebben. Most olyan gyümölcsöket mutatunk be, amelyekről nem is hittük volna, hogy nem csak elfogyasztva, de a hajzatunkra kenve is segíthet egészségesebbé tenni hajunkat.

1. Banán és a méz édes kombinációja

banana honey

Szerencsére, ez a kedvelt déligyümölcs már nem csak télen kapható, így előnyeit mindig élvezhetjük. Külsőleg alkalmazva ellenállóbbá teszi a hajat a hajszárító, a hideg, vagy éppen a tűző nap ellen.
A méz regeneráló, hatására a haj feltöltődik életerővel és visszanyeri természetes fényét.

Pépesre törjünk össze villával egy banánt, majd keverjük hozzá 1-2 evőkanál mézet. Dolgozzuk szét kenhetőre a masszát! Mikor elkészültünk, vigyük fel hajunkra és hagyjuk hatni 30 percig. Ezután alaposan mossuk ki langyos vízzel! A művelet eltarthat egy darabig, de az eredmény mindenképpen kárpótolni fog minket.

2. Narancs és C-vitaminban gazdag társai

narancs
Ezt a 3 dolgot érdemes a hajra kenni 5

A C-vitamin pótlása mindig fontos, ugyanis vízben oldódó vitamin, a szervezet nem raktározza. A legtöbb C-vitamint a citrusfélék tartalmazzák, mint például a narancs, a citrom, a mandarin és a kivi. Ez a vitamin könnyen felszívódik a hajszálakon keresztül is, így ajánlatos külsőleg is fogyasztani.

2dl frissen facsart narancslevet keverjünk össze 2 evőkanál mézzel és 2 evőkanál reszelt narancshéjjal! Hajmosás után locsoljuk a hajvégekre, majd 10 perc után öblítsük le langyos vízzel! A töredezett, száraz hajvégeken segíthet a legtöbbet.

3. A diófa leveléből készült főzetek

diofa
Ezt a 3 dolgot érdemes a hajra kenni 6

Most nem maga a gyümölcs a lényeges alkotóelem, hanem annak zöld, fiatal levele. Érdemes nyár közepén begyűjteni az alkalmazásra szánt leveleket, mert a sérült, barnuló levelek már nem használhatók erre a célra. A diólevélből készült párlatok, teák sok mindenre jók. Ezeknek felsorolásától most eltekintünk, csak a haj szempontjából emeljük ki. Azoknak segíthet, akik korpásodó és/vagy túlzottan zsírosodó hajjal küzdenek.

A diólevélből készült teával hajmosás után áztassuk át hajzatunkat! Pár perc elteltével kimoshatjuk, de ezt akár el is
hagyhatjuk. Jelentősége abban rejlik, hogy táplálja a hajhagymákat. A hajszálak erősebbé válnak, gyorsabban nő a haj. Épp ezért tüneti hajhullás ellen kiváló népi kezelés.

Sajnos, ha a hajhullás nem valamilyen
kezelhető betegség tünete, akkor ezek a csodaszerek mit sem érnek. A kopaszodás
sokszor kortól és nemtől függetlenül alakul ki, melyre ma csak egyetlen
megoldás létezik, a hajátültetés.

Forrás: Professionalhair

CÍMKÉK: , , , ,
Megosztom
Szólj hozzá