fbpx

Befolyásolhatjuk a haj növekedését

Frizuraklub
2 perc elolvasni

Mit szólnál ha egy éjszaka befolyásolhatnád a haj növekedését?

Elváló hajvégek és gyakori hajvágás

Ha elváló hajvégeket tapasztalunk, akkor tudnunk kell, hogy valami probléma van. Ilyenkor javasoljuk, hogy rendszeresen vágass a hajvégekből. De fontos tudnivaló, hogy ez nem azt jelenti, hogy gyorsabban fog nőni a hajad.

ollo

Táplálja a hajat belülről

Vitamindús táplálkozással könnyebben elérheti, hogy a haja erős és egészséges legyen. A különböző vitaminok nem csak az egészségnek, de a hajnak is sokat segít. Az A vitamin a haj fényességét befolyásolja. A B2, B5, B6 és B7 vitaminok a kiszáradástól védik a hajat. A C és E vitaminok pedig a fejbőr vérkeringésében segítenek.

A sampon, hajcsat, vagy akár a stressz negatív hatással vannak a hajra

A szilikon tartalmú samponok szigorúan tiltólistán vannak! Nagyon kiszárítják a hajat, ezáltal sokkal töredezettebbek lesznek. A hajcsatok, vagy hajgumik sem a legjobbak, főleg ha mindig egy helyen használjuk őket. A só és a klór párosítást sem annyira tökéletes. A stresszről ugye senkinek sem kell beszámolót tartanunk. Nagyon figyelni kell, mert az egészség a legfontosabb szokták mondani.

hajcsat

3 lépés, amellyel serkentheti haja növekedését

Kétperces masszázs

Rendszeres fejmasszázzsal serkentheti haja növekedését. Az új hajszálaknak nehéz dolga van, amikor a fejbőrön összegyűlt piszok vagy zsír alól kell a felszínre bukkanniuk. Használhat hajkefét, vagy ujjait a masszázshoz, és legalább két percig masszírozza fejbőrét a legjobb hatás érdekében.

Hidratálás

Olyan sampont és kondicionálót válasszon, amelyben avokádó olaj vagy shea vaj található. Ezeknek köszönhetően a haja telített lesz, és kevésbé fog töredezni.

sampon 1

Szünet a hajformázásban

A meleg levegő és a súrlódás károsítják az egészséges hajat. Éppen ezért ha gyakran formázza haját, használja a legjobb termékeket. Vegyen egy széles fogú fésűt, amellyel kíméletesen tudja kócos haját kifésülni. Végezetül pedig heti egy alkalommal adjon szabadságot hajának is – hajmosás után hagyja a levegőn megszáradni. 

Megosztom
Szólj hozzá