fbpx

A vörösbor fogyasztása jót tesz a hajnak: íme, miért és hogyan

Frizuraklub
2 perc elolvasni

Te egy olyan ember vagy, aki minden második nap megiszik egy pohár vörösbort? Nos, akkor ennek a történetnek a címe miatt az izgalomtól összezavarodtál, mert ki tudta volna, hogy a vörösbor lehet a válasz azokra a gyakori hajbántalmakra, amelyekkel eddig is küzdöttél?

Bár a vörösbor határozottan jó dolog, előnyei túlmutatnak az élvezeten. Elképesztő hajápolási előnyei vannak, megmutatjuk, hogy mik azok.

  1. Segít csökkenteni a haj elvékonyodását
  2. Csökkenti a fejbőr viszketését
  3. Kezeli a korpásodást
  4. Javítja a sérült hajat
  5. Megakadályozza a haj öregedését

Segít csökkenteni a hajritkulást

Egy pohár bor elegendő a fejbőr vérkeringésének javításához, csökkenti a hajhullást, megelőzi a haj töredezését és elősegíti a hajnövekedést. Ezenkívül a vörösbor egy csodálatos összetevő, amely segít eltávolítani a fejbőrön lévő elhalt hámsejteket, amelyek szükségesek a haj növekedéséhez.

Csökkenti a fejbőr viszketését

A vörösbor gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnyugtatják a fejbőrt. A fejbőr egyszerű leöblítése egy kis samponozás utáni vörösborral csillapítja a gyulladást, és már az első használattól kezdve csökkenti a viszketést.

Korpásodás kezelése

Nagyon gyakori hajprobléma, amely nagy zavart okozhat. Hajlamos irritálni a fejbőrt és viszketést okozni. Egy pohár vörösbor bevitele a napi étrendbe javítja a fejbőr vérellátását és erősíti az ereket, ami viszont megakadályozza a korpásodás visszatérését.

Helyreállítja a sérült hajat

A vörösbor az esszenciális tápanyagok hajtóereje, amelyek fontos szerepet játszanak a sérült haj helyreállításában és megfiatalításában. Ha minden hajmosás után egy kis vörösbort kenünk a hajra, ez segít egy védőréteg kialakításában, amely helyreállítja a haj sérüléseit, és megakadályozza a további károsodást.

Megakadályozza a haj öregedését

A vörösbor bioflavonoidokban gazdag, serkenti a keratin növekedését és javítja a haj fehérjetartalmát. Ez a vörösborban található tápanyagokkal együtt kiváló eszköz a hajöregedés leküzdésére.

Megosztom
Szólj hozzá