fbpx

A kecsketej a haj Elixírjei

Frizuraklub
2 perc elolvasni

Szépségelixírként a kecsketej is szebbé teheti a hajat. Megakadályozza, hogy eltörjenek, töredezzenek a végük.

Mindenféle sampon, kezelés és balzsam nem tesz semmit, ha nem ápolod belsőleg a hajad. A haj belső táplálásának egyik csodálatos segítője a kecsketej . A kecsketej igazi hajelixír. Gazdag vitamin-, ásványianyag- és fehérjeforrás, amely jó állapotban tartja testét és haját. Előfordulhat, hogy gyorsabban veszi észre, hogy valami nincs rendben a körmeivel, mint a hajával. Ez pedig már annak a jele, hogy a hajad is segítséget kér. De nem elég hozzáférhetőbb és olcsóbb tehéntejet inni?

A tehéntejhez képest a kecsketej több vitamint, fehérjét, káliumot, nátriumot, vasat és fontos kálciumot is tartalmaz. A hasznos anyagoknak ez az erősebb koncentrációja helyreállítja törékeny körmeit és törékeny haját. Lassítja a hajhullást és általában javítja a minőségét. Persze mindenhez idő kell, így a haj egészsége érdekében érdemes hozzászokni a kecsketej rendszeres fogyasztásához.

Lehet, hogy a kecsketej nem mindenkinek ízlik, de mindenkinek egészséges

A kecsketej a tehéntejet gyűlölő allergiások számára is alkalmas. Természetesen nem mindenki szereti a kecsketejet: aromája némileg eltér a tehéntejétől. Kevesebb maláta van benne, sűrűbb és egyeseknek bűzös is lehet. De ez általában a rossz feldolgozás problémája. Határozottan ne kezdj el először inni meleg kecsketejet. Én személy szerint még a meleg tehéntej szagát sem bírom, a kecsketejről nem is beszélve. De idővel rá fog jönni, mint én, hogy jobban szereti a kecsketejet, mint a tehéntejet.

A kecsketejet nem éppen olcsó, de a különböző hajhámlasztások sem jobbak. A kecsketej pedig hosszú távon belülről is csodákra képes a hajjal. Természetesen te is megtalálhatod a kedvenc eladód, és hetente kétszer elmehetsz tejért. Előfordulhat, hogy azonnal megvásárolhatja, például a szomszédaitól. 

CÍMKÉK: , , ,
Megosztom
Szólj hozzá