fbpx

7 titkos tipp, amit a fodrászod nem mondott el neked

Frizuraklub
3 perc elolvasni

Még Önnek is, aki a legtapasztaltabbak közé tartozik, tudjuk, hogy otthon nehéz elérni azt a minőséget, amit a szalon nyújt. Ez nem csak a fodrászok szakértelme és professzionális eszközei miatt van így, hanem azért is, mert mindent tudnak a hajápolásról . Az biztos, hogy az évek során számtalan okos tippet gyűjtöttek össze, amelyek simábbá, lenyűgözőbbé varázsolják a hajat , és segítenek abban, hogy feszes és tökéletes maradjon. Olvassa el az alábbiakban néhány tippet, amelyeket sikerült kivonatolnunk, és már a mai naptól kezdjük meg a megvalósításukat.

Ne érintse meg őket 

Ha túlzottan megérinti a haját, vagy gyakran fésülködik, károsodást okozhat. Tehát, ha jobban tudatában van annak, hogy milyen gyakran csinálja, akkor elkerülheti, és végül tovább tarthatja a frizuráját .

Kerülje a forró zuhanyokat a hidratáltság megőrzése érdekében

A túl forró víz megfosztja a haját az illóolajoktól, így nagyon száraznak tűnik. Ez különösen igaz, ha göndör haja van. Csökkentse a hőmérsékletet, és inkább langyos vízzel mossa le.

Stratégiailag használja a sampont, hogy megelőzze az összegabalyodást

A stylistok szerint a legtöbb ember túldörzsöli a haját deréktól lefelé mosás közben. A legjobb módja ennek megelőzésére, ha a sampont főleg a fejbőrre kenjük. A sampon, amely végül eléri a hajvégeket, elegendő a folt tisztításához, és a haj tiszta és sértetlen marad.

Alkalmazzon C-vitamint a szín és a fényesség fokozása érdekében

Ez egy olyan trükk, amelyet a színezők évek óta használnak, mivel a C-vitamin növeli más termékek előnyeit, és segít csökkenteni a kopást. Valójában minden erőfeszítés nélkül felfrissítheti és kiemelheti a színét. Használjon ilyen terméket a teljes hosszában, de ne a gyökereknél. 

Használjon selymet a térfogat növeléséhez 

Ha a fejed búbjánál felkötött hajjal alszol, az felfrissíti a gyökereidet és tartós volument teremt. Akár száraz, akár nedves hajjal választja ezt a trükköt, az eredmény ugyanolyan lenyűgöző lesz. A kulcs azonban az, hogy selyemgumit használjunk. Csökkenti a súrlódást és a törést, amely a hagyományos hajgumiból származhat.

Készítsen tökéletes hullámokat zsinórral

Ahhoz, hogy tökéletes elválást kapjon, miközben nem károsítja a haját, egyetlen megoldás létezik: a fonat. Osszuk négy egyenlő részre a haját – kettőt elöl és kettőt hátul, és fonatokat készítsenek. Ezután futtassa a hajformázó eszközt mindegyiken öt másodpercig 185 °C-nál nem magasabb hőmérsékleten. Ha a haj kihűlt, távolítsa el a gumiszalagot, és fésülje át az ujjaival.

Legyen óvatos, hogyan kezeli a fürtjeit

A göndör haj szárítása nehéz folyamat. Válasszon mikroszálas törülközőt a felesleges nedvesség eltávolításához, majd dörzsölés helyett hagyja természetes módon vagy hajszárítóval megszáradni. Az ellenkező folyamat tönkreteszi a természetes formát és marást okoz. 

CÍMKÉK: , , , ,
Megosztom
Szólj hozzá