fbpx

7 gyors hajvágás az azonnali volumenért

Frizuraklub
4 perc elolvasni

A fodrászok megosztják legjobb tanácsaikat a térfogat maximalizálásával kapcsolatban.

Elbűvölően telt haj elérése teljesen lehetetlennek tűnhet – különösen akkor, ha vékony, vagy ritkuló haja van –, de van néhány tipp és trükk, amelyeket bevethet a mennyiség azonnali növelése érdekében. Valójában meg fog lepődni, hogy mekkora mennyiséget tud létrehozni. A stratégiai volumennövelő frizuráktól az ötletes hajformázó termékeken át a hajszárítási technikákig, amelyek dúsabbá teszik a hajat, megkértünk néhány professzionális fodrászt, hogy osszák meg kedvenc módszereiket az azonnali volumen elérésére.

Texturizing Powder

Ne becsülje alá a texturáló púder térfogatnövelő erejét! Bár gyakran használják a frizurák jobb tartására, ez a praktikus hajápoló termék emelést és volument is teremt.

„A koronától kezdve tartsa felfelé a gyökereit, és permetezze be a port a gyökér tövébe” – mondja Brooke Clarke fodrász . „Ismételje addig, amíg a kívánt mennyiség a hajába kerül, majd finoman dörzsölje be az ujjaival.” A haját hordhatja kiengedve vagy formázhatja utána. 

Volumizing Mousse

A texturáló termékek mellett legyen otthon még térfogatnövelő hab. Ezt nedves hajra alkalmazzák, és komoly volument hozhat létre. „A térfogatnövelő hab azonnal sűrűbbé teszi a hajat a tövétől a végéig, miközben gyönyörű fényt hagy a hajnak – még a legfinomabb és legpöndörödöttebb tincseknél is.

Glamorous Ponytail

Íme egy gyors módja annak, hogy úgy nézzen ki a lófarok, mintha dupla mennyiségű haja lenne. „Vegyünk két gumit, és osszuk vízszintesen két részre a haját – közvetlenül a füle mögött. Készítsen egy kis fél lófarkot a koronánál, majd vegye az alatta lévő részt, és ossza el függőlegesen. Húzza fel mindkét részt egy másik kis póniba, közvetlenül az előző fölé. Így a finom haj kétszer teltebbnek tűnik. Ezenkívül kevésbé feszül, ami fontos a vékony haj esetén. 

Root/Scalp Concealer

A szabad fejbőrtől a haj vékonynak tűnhet, akárcsak a szürke gyökerek, amelyek a szélesebb fejbőr illúzióját keltik. Egy gyökér korrektor, fejbőr alapozó vagy színes száraz sampon mindkettővel megbirkózik – mindezt nagyon kevés erőfeszítéssel. 

Teljes kapacitásig fésülje meg és bolyhosítsa meg a haját, majd szárítsa meg egy kicsit fejjel lefelé, és a legjobb hajfrissítéssel. Ezután permetezze be a koronába a hajvonalat követve. Ez eltünteti az ősz hajszálakat. Fejezze be kedvenc hajlakkjával, és azonnal teltebb haja lesz, amely egész éjszakán át kibírja. Vannak púderek és szivacsos termékek is, amelyeket kipróbálhat.

Upside-Down Blow Dry

Valószínűleg láttad már a „fejjel lefelé szárítást” filmekben és reklámokban, de ez nem csak a moziban van így. Ez a volumennövelő hajtrükk valóban működik. Szárítsa meg a haját fejjel lefelé a szárító fúvókája nélkül. Ezután, ha a gyökér megszáradt, fordítsa vissza a hajat, és simítsa ki a hajvégeket a szárító fúvókájával és egy vaddisznó sörtéjű körkefével. 

Velcro Rollers

A térfogat még nagyobb növelése érdekében hajszárítás után törje ki néhány tépőzáras görgőt. Fújjon meg minden részt, csavarja be tépőzáras hengerekbe, és hagyja hűlni 15 percig, mielőtt kivenné őket. Minél jobban irányítja a görgőket, annál nagyobb lesz a hangerő.” 

Damp and Dry

A már száraz haj gyors volumennöveléséhez próbálja ki ezt az Ellsworth trükköt. Használjon vizes palackot, és permetezzen a hajvonal és a fej búbjának gyökerei köré, hogy enyhén nedvesítse a hajat. Ezután kapcsolja fel a hajszárítót magas hőfokra, és szárítsa meg előrefelé irányuló mozdulatokkal, vagy egy hajszárító kefével emelje fel a hajat a fejbőrről, amíg teljesen meg nem szárad.

Megosztom
Szólj hozzá