fbpx

10 ok, amiért hullik a hajad

Frizuraklub
4 perc elolvasni

Ön hajhullást tapasztal? Ez lehet az oka!

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy amikor átfésüli rajta az ujjait, sok hajat húz magával? A hajhullás nem csak az idősek számára fenntartott dolog – a fiatal nőket is időről időre érinti. És még ha jól bánik is a hajával, és jól védi is, kiderül, hogy több oka is van annak, hogy a haj kihullik. Valójában annak köszönhető, hogy teljesen hétköznapi dolgokat csinálsz, amit minden nap csinálsz, amelyekre nem is gondolsz, és hatással lehetnek szeretett fürtjeidre.

Íme a szakértők 10 meglepő oka a hajhullásnak:

1. Fogamzásgátlás

Így van – a hormonális fogamzásgátlók valóban hajhullást okozhatnak, de az, hogy hogyan reagál, a szervezet reakciójától függ. Szerencsére leginkább átmeneti hajhullásról van szó, amit a hormonok befolyásolnak.

2. Juice tisztítás

Valójában egy olyan népszerű gyógymód, mint a gyümölcslé méregtelenítése hajhulláshoz vezethet, és ez gyakran a kúra befejezése utáni hetekben történik. Ennek az az oka, hogy a gyümölcslé diétával korlátozza a kalóriabevitelt, és ezáltal csökkenti a szervezetnek szükséges tápanyagokat. Rendszerünk úgy reagál, hogy csökkenti a haj energiaellátását, mivel a szervezet a hajat kevésbé tekinti prioritásnak. Itt ismét az átmeneti hajhullásról beszélünk.

3. Túl ritka hajmosás

A legtöbben úgy gondolják, hogy a túl gyakori hajmosás hajhullást okozhat, de a napi egyszeri hajmosás nem veszélyes. Ha a fejbőr viszket, hámlik vagy rendellenesen érzékeny, ez hajhulláshoz vezethet. Az is fontos, hogy rendszeresen tisztítsa meg a fejbőrét, ha sokat sportol és izzad.

4. Feszes frizurák

A legveszélyeztetettebbek a balett-táncosok és mások, akik szűk lófarkat, fejdíszt vagy fonatokat viselnek. Idővel a feszes, felfrissített haj károsodhat a szőrtüszőkben, ezért egy jó hüvelykujjszabály az, hogy lazítsa meg a rugalmasságot, ha érzékeny.

5. Hosszabb stressz időszakok

Lehet, hogy nem annyira meglepő, de a hosszú ideig tartó stressz is hatással lehet a hajhullásra. Abban sem vagyunk mindig jók, hogy bizonyos időszakokban elegendő vitaminhoz jussunk, és a szervezet erre reagál.

6. Rendszeres erős menstruáció

Nem maga a menstruáció okoz hajhullást, de ha Ön is azok közé tartozik, akiknek erős a menstruációja, akkor a vashiány veszélye is fennáll. És ha nem töltötte fel vasraktárait, ez hajhullást okozhat.

7. Vényköteles gyógyszerek

Egyéni azonban, hogy ki hogyan reagál bizonyos hormonfelírásokra, de ha azt észleli, hogy a gyógyszeres kezelés ideje alatt a szokásosnál nagyobb a hajhullás, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy van összefüggés. Ezután fontos, forduljon orvoshoz, hogy jelentse a mellékhatásokat.

8. A fűtőeszközök túlzott használata

Hajsütővasak, hajszárítók és hajvasaló – elég nagy az esélye annak, hogy a fűtőeszközök TÚL forrók. Ezért csökkentse a hőt egy-két fokozattal. Ha a szerszámok megégetik a kezét, a haját is megégetik. A haj jó adag hőt elvisel, de ha minden nap hőformázásnak van kitéve, gyorsan megsérülhet. Ezért ügyeljen arra, hogy megfelelő mennyiségű nedvességet biztosítson a hajának, hogy kompenzálja.

9. Melegítő eszközök nedves hajon

Ha még nedves haját forró hajformázó eszközöknek teszi ki, az buborékokat képezhet magában a hajban. Ez kopottnak és száraznak tűnő hajat eredményezhet, és irritált és viszkető fejbőrt okozhat.

10. Vegyi kezelések

A haj vegyszeres kezelése káros lehet, és a hajhullás egyik leggyakoribb oka. Ezért fontos, hogy Ön a megfelelő kezelést alkalmazza. Mindezek után ne feledje, hogy teljesen normális a hajhullás! Nem kell pánikba esni.

Megosztom
Szólj hozzá