fbpx

6 meglepő mítosz a hajról és a hajápolásról

Frizuraklub
3 perc elolvasni

Nem mindegy milyen sampont használsz? Nehezebb lesz hosszú hajat növeszteni, ahogy öregszel? Itt választ találsz 6 meglepő mítoszra a hajról és a hajápolásról!

1. A sampon egy sampon, tehát nem mindegy, melyiket használom

HAMIS! – A samponban lévő hatóanyagok mennyisége és koncentrációja változó. A drága samponok drága összetevőket tartalmaznak. A samponnak meg kell felelnie a haj igényeinek. Ha rövid, nem festett haja van, szinte bármilyen sampont használhat. Ha azonban hosszú, festett és szárított haja van, akkor fokozott ápolást igényel.

2. A korpásodás és a száraz fejbőr egy és ugyanaz

HAMIS! – A korpásodás a fejbőr gomba- és baktériumkultúrájának felborulása, ami a bőr és a faggyú túltermelését eredményezi. A száraz fejbőr egy másik állapot. A fejbőr sok mindentől kiszáradhat és stresszessé válhat. Túl gyakori hajmosás, durva hajformázó termékek vagy belülről érkező stressz. Kérjen tanácsot fodrászától, mivel a két állapot eltérő kezelést igényel.

3. A szürke haj szárazabb, mint a még nem őszült haj

IGAZ! – A hajszálak és színpigmentjeik termelése lelassul, ahogy öregszünk. A hajgyökerek a vérből kapnak táplálékot, és idővel vérünk már nem annyira tápláló. De belülről vitaminokkal és kívülről tápláló termékekkel megőrizheti azt a fényt és puhaságot, amely a hajának természetes volt, mielőtt őszülne.

4. A kondicionáló és a hajkezelés ugyanaz, és ugyanúgy használható

HAMIS! – Valójában olyan, mint egy szérum és nappali krém az arcra. Szintén nem ugyanaz a termék, bár mindkettő ápolja a bőrt. A hajkezelés olyan, mint egy szérum, amely a haj magjában hat, míg a kondicionáló ápolja a haj felszínét és lezárja a kutikulát. Használjon hajmaszkot a kondicionáló előtt, ha mindkettőt használja.

5. Minél idősebb leszek, annál nehezebb hosszú hajat növeszteni

IGAZ! – Több dolog történik a szőrtüszőkben, amikor öregszünk. Némelyikük abbahagyja a szőrtermelést, míg azok, amelyek még mindig szőrt termelnek, lassabban működnek. Ez együtt azt jelenti, hogy időre és odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy hosszú és erős hajat növesszünk.

6. Rossz ötlet befesteni a haját

IGAZ! – Mindannyian festettünk már hajat a mosogató fölött, miközben megkérdőjelezhető színt vittünk fel. És ez ritkán sikerül tökéletesen. Mert bizonytalanok vagyunk a száradási időben, a keverési arány helyességében, illetve, hogy az árnyalat valóban illik-e a hajunkhoz. A tökéletes eredmény érdekében a hajfestést fodrásznak kell elvégeznie.

CÍMKÉK: , ,
Megosztom
Szólj hozzá