fbpx

5 tipp a szőke haj ápolásához

Frizuraklub
4 perc elolvasni
.

A szőke haj fokozott ápolást igényel, részben azért, mert könnyen érzékeny a külső hatásokra. Ez attól függetlenül érvényes, hogy természetes szőke, vagy a haját szőkére festette. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan lehet a legjobban ápolni gyönyörű, világos hajad.

1. Használjon forrásvizet a hajmosáshoz

A zuhany alatti közönséges víz káros lehet a hajra, a szőke haj pedig különösen veszélyeztetett. A közönséges csapvíz meszet és egyéb anyagokat tartalmaz, amelyekből a forrásvizet megtisztították. Különösen a forrásvíz hihetetlenül jó és egyszerű módja a szőke haj ápolásának ráadásul olcsó.

Hajmosással kapcsolatban úgy működik, hogy fél üveg forrásvízzel nedvesítsd meg a hajszálakat. Aztán a szokásos módon hajat mosol, végül az utolsó üveg forrásvizet is a hajadba öntöd. Segít ápolni és karbantartani a szőke hajat, és elkerüli a vízkő okozta károsodást.

2. Egy jó ezüst sampon aranyat ér

Az ezüst sampon, más néven lila sampon, csodákra képes a szőke hajjal. Az ezüst sampon megakadályozza az elszíneződést, és segíthet a hajban már kialakult elszíneződésen is. A szőke hajú emberek gyakran tapasztalják, hogy hajuk könnyen nagyon sárgás tónust vesz fel, és egy jó ezüst sampon pontosan ezt távolítja el.

A cigarettafüst, a különböző termékekből származó festékek vagy hasonló külső hatások nagyon gyorsan megtelepednek a szőke hajban. Az ezüst sampon úgy működik, hogy „megöli” és kiegyenlíti a sárgás árnyalatokat. Ez azt jelenti, hogy az ezüst sampon használatával pillanatok alatt visszanyerheti gyönyörű szőke fényét. Ha platinaszőkére festette a haját, ne hagyja túl sokáig hatni az ezüst sampont, mert tudnunk kell, hogy ennek következtében a haj lilás árnyalatot kaphat.

3. Használjon hajkezelést a haj ápolásához

A világos haj általában érzékenyebb, mint a más színű haj, ezért nagyon jó ötlet rendszeresen hajbalzsamot használni. Ha hetente egyszer vagy kétszer használ egy hajkezelést azt tapasztalja, hogy a haj kevésbé sérül, és tovább tart, amíg a hajvégek széttöredeznek.

A hajkezelés hozzájárul ahhoz, hogy a haj jól ápolt, és fényesebb legyen. Számos hajkezelés létezik a piacon, amelyeket szőke hajra szánnak. Itt gyakran arra is gondolnak, hogy a hajkezelés és az ezüstsampon hatását egy termékben egyesítsék, ugyanakkor a hajkezelés tartalmazza a szőke haj számára előnyös anyagokat.

4. Hajtermékek, amelyek védik a szőke hajat

Nem csak a hajmosással kapcsolatban tehetsz valamit a szőke hajadért. Számos termék alkalmas arra, hogy a hajmosás után és a hajmosás között szőke hajon használd. Például Redken és Kevin Murphy is készített néhány szuper jó terméket, amelyeket kifejezetten szőke hajra szántak.

Ezek használatával segít helyreállítani a kezdődő töredezett hajvégeket, és haja ellenállóbbá válik. A termékek sokszor úgy működnek, hogy védőmembránt hoznak létre a hajon, ami egyben hővédő hatást is jelent. Ez azt jelenti, hogy segít megvédeni a haját, ha például hajvasalót vagy hajszárítót használ.

Számos termék segít abban is, hogy hajad sima és ápolt legyen, így könnyebben kibontható, mivel kevesebb gubanc keletkezik a hajban.

5. Kerüld a samponokat és balzsamokat bizonyos színekben

Mivel a szőke haj, mint már említettük, nagyon érzékeny a külső hatásokra, ezért azt is érdemes végig gondolni, hogy milyen sampont, balzsamot vagy hajápolót használunk. Ha szőke hajad van, teljesen kerüld a sampon, balzsam vagy sárga, rózsaszín vagy vörös árnyalatú hajkezelést.

Ez azért van, mert ezek a különleges festékek hajlamosak megtelepedni a szőke hajban. Ez azt jelenti, hogy ha ezeket a színeket tartalmazó termékeket használod, akkor hozzájárulsz a nem kívánt árnyalatok eléréséhez, amelyeket könnyen megkaphatsz a szőke hajban, legyen az festett vagy természetes.

Ha teljesen biztos akarsz lenni abban, hogy a szőke hajhoz mi a legjobb választás, akkor válassz egyet a kifejezetten szőke hajra készült termékek közül. Vannak szőke hajra készült samponok, balzsamok, hajkezelések és különféle hajformázó termékek.

CÍMKÉK: , , ,
Megosztom
Szólj hozzá