fbpx

A nyár legjobb frizurái

frizura
6 perc elolvasni

Megmutatjuk Nektek melyek lesznek a nyár legjobb frizurái. Ezekkel tuti meghódítjátok a strandokat, vagy a tengerpartot.

nyár legjobb frizurái

Hogyan lépjünk stílusosan be a nyárba? Ha a Vogue szépségcsapatát kérdezed, akkor mindent a frizuraváltásról szól, akár az új elválasztásról, akár a drasztikus új vágásról van szó.

Bármilyen a stílusod, csak be kell nézned a közösségi média oldalakra, hogy felfedezd a különféle elegáns frizura lehetőségeket, amelyek bármelyike jelentősen átalakítja az öltözékedet és az érzéseidet.

Az új frizura általában sokkal kedvezőbb az anyagiak szempontjából, mint egy vadonatúj nyári gardrób. Az alábbiakban a Vogue szakértőivel beszélgettünk, hogy felfedezzük a nyári hajtrendeket, amelyek hamarosan robbanásszerűen terjednek.

Csodás ’90-es évek a nyár legjobb frizurái közé tartozik

Az idei nyárra hatalmas trend lett a ’90-es évek ihlette volumen, legyen az Cindy Crawford minden amerikai lány álma-típusú hullámos frizkója, vagy Pamela Anderson rétegei. „Amit tanultam az évek során, az az, hogy a dús, teljes fújt haj sosem megy ki a divatból” – mondja Sam McKnight. „Nincs is olyan, ami magabiztosságot adna az embernek, mint egy nagy hajtömeg – teljesen máshogyan pozícionál, ráadásul jó hajápolást is sugall.” A fodrász Syd Hayes pedig Brigitte Bardot-t és Anderson-t idézi, mint az irányadó arcképeket a nagy haj trendjének.

dús hullámos frizura

Csini rock ‘n roll frizura

Az olyan ’70-es évekbeli hajak, mint ez, egy glamour-rock érzéssel, Luke Hersheson szerint egy nagyon erős hangulat lesz a 2023-as nyáron. „A rövid mullettől a shag és függönyfrizáig, minden szereplőnek csodálatos hajuk van!” – mondja nekem. „Ez alapján, a lényeg most abban rejlik, hogy az levegőszárítást kell elfogadnunk, valamint az adott természetes hullámokat és textúrákat.

rock and roll frizura

göndör rock haj

Shaggy mullet

Senki sem gondolta volna, hogy a mullet visszatér, ugye? Most nagyon népszerű, és sokkal mainstreamebb, mint valaha is volt. A hajvágó szakember, Adir Abergel (aki Kristen Stewart mullet-jét levágta), Patti Smithet és David Bowie-t mint példákat említi erre a trendre, amit Taylor Russell és Rihanna is viselt már. „Az én tanácsom az, hogy hangsúlyozd az egyedi vonásaidat a fodrászoddal, hogy egy olyan megjelenést hozzatok létre, ami teljesen egyedi az arcformádra szabva” – magyarázza. „Hagyj hosszabb részeket olyan helyeken, ahol szeretnél nyújtani, például a nyaknál és a füleknél, mivel ez feminin a vágásnak, és puhítja az orcát és az állkapcsot is.

mullett

Az egyszerű csavar

Egy jó konty elkészítésének kilátásai zavarba ejtőek lehetnek, de a jó hír az, hogy valójában nem kell annyira profi segítségre szükséged, mint azt gondolnád – állítja Larry King. „Ne agyalj túl rajta, és próbáld ki ezt az egyszerű konty-fazonú megoldást, amelyhez nagyon kevés erőfeszítésre van szükség” – mondja. „Tegyél össze hajat kontyba, oszd ketté, majd kösd meg őket csomóban. Ha vékonyszálú a hajad, egyszer kösd meg, de ha vastag, kétszer, tűzd le és kész is vagy. Minél rendezetlenebb, annál jobb.” A nyaralásra szánt frizurád így már meg is van.

csavart konty

Tömör, polírozott tökéletesség

Az egészséges haj szinte kötelező ahhoz, hogy jól sikerüljön a frizurád. Mostanában olyan sok kiváló termék és kezelés áll rendelkezésre, hogy könnyebb, mint valaha. Christian Wood, aki Rosie Huntington-Whiteley-vel és Lily James-szel dolgozik, azt mondja, hogy most egy luxus minőségű, egészséges fényt könnyebb elérni, köszönhetően általánosan a világos szőke hajszínek helyett használt bézsebb és bronde árnyalatoknak.

fényes frizura

Ő Rosie Huntington-Whiteley-t mutatja példának a polírozott, tökéletes hajhoz: „Jelenleg Rosie haja szinte egy hosszúságú, ami nagyon tetszik nekem hosszú haj esetében – nagyon egyszerű, de vastag, súlyos és gyönyörű, így az egész arról szól, hogy nagyon gondoskodjunk róla” – mondja. „A trükk az, hogy kezeléseket végezzünk, szérumokat használjunk és selyempárnán aludjunk, hogy valódi luxushatást érjünk el – ez azonnal polírozott hatást ad anélkül, hogy túl sok erőfeszítést kellene tennünk.” Egyik legjobb tippje? Tarts egy fényes spray-t és egy Mason Pearson kefét a táskádban, hogy az egész napot átpermetezd és átfésüld azokat, így másodpercek alatt drágának tűnő fényességet érhetsz el.

polírozott haj

Dús bubi

Az egyenes, egy hosszúságú, egyszerű és letisztult bob hajvágás továbbra is divatos, bármilyen hajtípusnál alkalmas, és nyáron különösen kedvelt. Hailey Bieber „blunt chop”-ja most a legnagyobb inspiráció forrása e téren. Az egyre melegebb időjárásban a haj általában egyszerűbb frizurákat és letisztult, tiszta vonalakat kedvel. Csak egyszerűen száradás közben merevítsd meg a hajat a füled mögött, így természetesen formázódik egy kis hullám. A trend „slob” változata pedig még pucétabb és letisztultabb verziója a bob-nak, melyet George Northwood új kelet-londoni szalonjában népszerűsít.

dús bubi

Nyáron nem csak a bőrünkre kell vigyázni, a hajunk is igényli az extra törődést és ápolást. Itt találsz pár tippet a nyári hajápolásról.

Érdekelnek még 2023 legdivatosabb frizurái? Olvasd el a cikkünket.

Megosztom
Szólj hozzá