fbpx

2023 legdivatosabb frizurái

frizura
12 perc elolvasni

Elhoztuk nektek 2023 legdivatosabb frizuráit. Most ezek a fazokon uralják a címlapokat és a trendeket.

Új év az új frizuratrendek maratonja. A Rachel 2.0-tól a pillangórétegeken keresztül a kontúrvágásig és a Hailey Bieber ihlette Bob-okig – van néhány téma az 2023-as trendek között: a rétegek, a frufru és a keretezés. A trend még mindig a hatvanas, hetvenes évek hatását mutatja, plusz a kilencvenes évek hajvágási stílusának erős befolyása van, minden hosszon extrém rétegeléssel.

2023 legdivatosabb frizurái

Belső rétegek

A belső rétegekre úgy gondolhatunk, mint erre: A hagyományos rétegek külsőek, láthatóak, és segítenek létrehozni az alakot. A belső rétegek az alapformán belül vannak, levegőtáskákat hozva létre, amelyek kitágítják a hajat, és több mozgást és volument eredményeznek.

„Az” átlátszó rétegek „kifejezés félreérthető lehet, mivel nem teljesen láthatatlanok. Azonban, ha helyesen végzik, kitágítják a hajat belülről, és a haj teltebbnek tűnhet mozgás közben, „mondja Sal Salcedo ( @ salsalhair).

Olvass el egy szakértői útmutatót az átlátszó rétegek vágásáról, melyet @salsalhair, @yukistylist, @johnwgeorge és mások írtak!

Miért szereti @salsalhair őket:

  • Rugalmasságot kínálnak a hajvágáshoz, és hosszabb élettartamot biztosítanak.
  • A vevők számára olyan opció, amely csökkenti a szalon látogatásainak számát, mivel a haj továbbra is jól néz ki és érzi magát egy hosszabb időtartamra.

Belső réteges frizura
Instagram via @yukistylist

vállig érő frizura
Instagram via @salsalhair

Hosszú rétegelt frizura
Instagram via @yukistylist

Pillangó rétegek

A „pillangó rétegek” elnevezésű hajvágási technika nagyon népszerű mostanában – de miért? Az ügyfelek nagyon szeretik a magas volument és az arcot keretező rétegeket, amelyeket az interneten látnak. Ezek a rétegek egymásba simulnak és az archoz illeszkednek, összekapcsolva a frizurát és a széleit egy egységes megjelenés érdekében.

pillangó frizura
Instagram via @ahappyjustin

pillangó frizura átváltozás
Instagram via @ashleenormanhair

hullámos hosszú haj
Instagram via @matildadjerf

90′ évek szupermodell frizura

Néhány további ’90-es évekbeli szupermodell frizura inspirációt mutatunk. Elfogytak a képek, amiket mutathatsz a fodrásznak a következő vágás előtt? Íme néhány további „It Girl” frizura, amelyet szeretünk. Mindenki tudja, hogy a shag évek óta nagyon népszerű, most pedig az ellenkező oldalon, a dolgok puhábbak, hosszabbak és stílusosabbak lesznek. Izgatottak vagyunk a hordó frufruk és a nagy ’90-es évekbeli szupermodell haj növekvő népszerűségétől.

tépett hosszú haj
Instagram via @derekcashstyles

hullámos frizura
Instagram via @cynthiaglam

lépcsőzetes frizura
Instagram via @migueldoeshair

Rachel 2.0

Az ’90-es évek stílusa még mindig erősen jelen van 2023-ban, és egyre (és egyre!) több ügyfél kér ’90-es évek ihlette rétegeket” – mondja @ahappyjustin. A tökéletes válasz az igényükre? A Rachel 2.0 – más néven az egészen vállig érő rétegek, melyeket Jenifer Anniston karaktere, Rachel Green viselt a „Jóbarátok” sorozatban.

rachel 2.0
Instagram via @salsalhair

vállig érő frizura
Instagram via @cfhairdesign on @shay.sullivann

hosszú Rachel 2.0 frizura
Instagram via @rachelwstylist

Extra hosszú rétegek

Chris Appleton (@chrisappleton1) J.Lo és Kim K hosszú ideje tartó stylistja valóban mindent látott már – az üveg bobtól az éjszakáról éjszakára platinaszőke transzformációig. De van egy hajvágás, ami sosem megy ki a divatból: Hosszú rétegek. Megjósolom, hogy a 2023-as hajvágási trendek sokkal könnyedebbek lesznek – a haj az arcat keretezi meghatározott és jól struktúrált formákkal” – mondja Mujin Choi (@hairbymujin), a világszerte ismert hírességstylist, aki a K-pop érzéstelenítés, a BTS és a brit M munkájáról ismert. A luxus vonalak lehetővé teszik, hogy a haj térfogatosabb legyen, és ennek a textúrája könnyebb.

Kim K frizura
Instagram via @chrisappleton1

hosszú haj extra rétegekkel
Instagram via @erickinvisible

rétegelt hosszú haj
Instagram via @laurapolko

2023 trend 16
Instagram via @nubiarezo

Shaggy Long Bob

Az LA-ben működő cool girl fodrász, Yuki Nakatani (@yukistylist) szerint a shaggy lob idén garantáltan a divat fazonjai közé tartozik. Ez az egyszerű stílus a tépett fazonok és a nyak vonaláig érő luxus lobbos hajvágás rétegzett elemeit ötvözi, és a hosszú függönyös frufruval a legjobb hatást éri el.

Hullámos lob
Instagram via @yukistylist

shaggy LOB
Instagram via @stebunovhair

göndör haj frufruval
Instagram via @rachelwstylist

2023 legdivatosabb frizurái
Instagram via @davestanwell

Rövid, tincses rétegek

Idén a hajvágások között a nagyon rövid és nagyon hosszú frizuráké lesz a főszerep: kopaszra borotvált fejek, bozontos rövid pixie frizurák és androgün hajviseletek – a férfiak esetében valamivel hosszabb, a nők esetében valamivel rövidebb változatban” – mondja @salsalhair.

„Van egy megosztottság az élesebb hajdivatok között, ahol az eltávolított és extrém rétegezett haj a jellemző, és azok között a puha hosszabb verziók között, amelyek ebből az irányzatból származnak” – teszi hozzá @brianacisneros. „Például a szuper rövid pixie frizurák az élesebb kategóriába tartoznak, míg a bixie egy sokkal puhább, valamivel hosszabb verziója ennek.

bixie haj
Instagram via @salsalhair

göndör pixie
Instagram via Mujin Choi (@hairbymujin)

Kontúros Bob

Amikor fiatalabb ügyfeleink inspirációs fotót hoznak be idén, számíthatunk arra, hogy Hailey Bieber arcát fogják látni. A fényes barna hajszíne, a „glazed donut” körmök, valamint a „Rhode” nevű, vírusként terjedő bőrápolási termékcsaládja – Bieber úgynevezett „model-off-duty” stílusa minden 2023-as hangulatlapra felkerült. Így amikor a hosszú tincseit preppy kontúros bob frizurára vágta, tudtuk, hogy ügyfeleink hamarosan követni fogják ezt a trendet.

A kontúros bob a szabványos, sablonos bob frizura lázadó változata – mondta @ahappyjustin. Bár a francia bob és az egyenesvágású bob mindig klasszikus marad, azt látjuk, hogy a fodrászok eltérnek a szabályoktól, és belecsempésznek néhány kontúros vonalat.

kontúros bob
Instagram via @slickback_buttahtoast

Haley Bieber frizurája
Instagram via @haileybieber

bob frizura
Instagram via @dyananematalla

Melíral kontúrozott frizura
Instagram via @matt.swinney

Bombasztikus rétegezett bobok és lobok

”Azt hiszem, az emberek inkább rövidebb, sok réteggel és mozgással rendelkező bobokra fognak vágyni” – mondja a hírességek fodrásza és a Moroccanoil®️ művésze, Greg Gilmore (@greg_gilmore). Nem tudod a különbséget a rétegezett és texturált bobok között? Olvasd el minél hamarabb .

hullámos frizura
Instagram via @zendaya cut by @lovetaije

Rétegzett lob
Instagram via @aarongreniahair

Long bob
Instagram via @styled_by_carolynn

hullámos bob
Instagram via @kelleyscanvas

Kontúr vágás

A „kontúrvágás” a sminkeléshez hasonlóan kiemeli arcformádat és vonásaidat. Egy „keretvágás” bármilyen hosszan hordható. A megjelenés egyedi hosszúság, sűrűség és textúra alapján személyre szabott. „A kontúrvágás figyelembe veszi az ügyfél arcformáját, hogy a legvonzóbb hozzájárulást nyújtsa megjelenésüknek” – mondja Line One Hair Alapító és Beverly Hills-i stylistja, Drea Henty (@andreahenty), egy olyan vágás, amely emel, mozgat és életet ad.

kontúros haj
Instagram via @andreahenty

göndör frizura
Instagram via @curlfactor

hosszú kontúros frizura
Instagram via @salihtunbulofficial

hosszú göndör haj
Instagram via @shiroml

U/V vágás

Ezegy frizuravágási technika, amikor a hajrétegek természetesen egy görbe U vagy V alakú részt alkotnak a hajperem mentén. Ahogy @ahappyjustin mondja, „a kulcsszó a rétegzett perem”. A vágás éles hatású a szemkörnyéken és a sérülékeny területeken, de azonosan összeolvad a rétegelt peremmel.

lépcsőzetes frizura
Instagram via @ahappyjustin

v vonalú haj
Instagram via Mujin Choi (@hairbymujin)

hosszú lépcsős frizura
Instagram via @hairbymickk

Az arany 70-es évek

A frufruk és a ’70-es évek hangulata visszatér”, mondja a tartalomszolgáltató Shannon Williams (@shannonjjwilliams), aki az ausztráliai szépségiparból származik. Rachel Williams (@rachelwstylist), a shag hajvágás szakértője, Brigitte Bardot-tól Goldie Hawn-ig és Farrah Fawcett-ig az óriási, szembe-söprő frufrukkal ötvözi a régi idők hangulatát.

'70-es évek frizurája
Instagram via @rachelwstylist

Frufruk

tömött frufru
Instagram via @salsalhair

szőke frufrus frizura
Instagram via @rachelwstylist

Mod frizura

Pár éve már az érákkal játszunk, és hatalmas felüdülést tapasztalunk a ’90-es, ’70-es évek stílusaihoz való visszatérésből, sőt, még az ’80-as évekből is. 2023-ban hatalmas elismerésre fognak találni a ’60-as évek vágási stílusai, különösen a Mod stílus. Shaggy, bowl, crop – mindez szabályok nélkül.” – mondta @ahappyjustin.

mod frizura
Instagram via @coiffeurstory

rövid mod frizura
Instagram via @carm_inthetresses

Ékesített frizura

Az a véleményem, hogy újra sok rövid, mókás frizurát fogunk látni, de ezúttal frufruval és textúrával,” mondja az NYC-ben élő stylist Erickson Arrunategui (@erickinvisible).

színes frizura
Instagram via @andy_doesyourhair & @brianhickman1

göndör frizura
Instagram via @michelleoconnorbeauty

tépett rövid frizura
Instagram via @carm_inthetresses

Francia bubi

Sally Hershberger (@sallyhershberger) azt jósolja, hogy idén a szórakoztató bob lesz divatos, amelyet Simona Tabasco visel a ‘The White Lotus’ című sorozatban Lucia Greco szerepében.” A francia bob, vagy ebben az esetben a szicíliai bob, ami játékos hangulatot sugároz a kifejeződő tincsekkel, uralkodóvá válik idén. A titok? Törd meg frufruval és hullámosítsd.

francia bubi
Instagram via @weeklyyeg & @bluntvicki

rövid francia bubi
Instagram via @ryanaustinhair & @igksalons

tépett bubi
Instagram via @nataliemckellhair

Selymes bubi

Az ultra-viselhető, puha bobtól a „nyakcsapás-bob”-ig – képzeld el egy retro Coca Cola palackot, amely egy tapintható frizuraal kezdődik és végig éles rétegekre vált át végekig – várhatóan megnövekszik azoknak az ügyfeleknek az igénye, akik nagyobb levágásra vágynak.

puha bob
Instagram via @yukistylist

állig érő bob
 Instagram via @hirohair

hullámos bob
Instagram via @chrisjones_hair

Bixie

A vírusként terjedő bixie frizura, ami a pixie és a bob elemeit ötvözi, továbbra is az élvonalban marad a trendi frizurák közt 2023-ig. @michelleoconnorbeauty egyetért ezzel és azt látja, hogy az emberek több frizurát próbálnak összekombinálni, hogy mindkettő előnyét kihasználják. Így például a bob-ban van olyan jellemző, ami a pixie-ból származik, így ez egy lágyabb verziójává válik a bob-nak.

rövid bob
Instagram via @brianacisneros

bixie
Instagram via @hairladylo

hullámos bixie
Instagram via @mathilda.gvarliani

Pixie frizura

Bár a pixie vágás nem igazán egy trend – ez egy időtlen klasszikus vágás a szalonban -, láttunk egy áradatot pixie vágásokat, amelyek magukba foglalják a bobs (a „bixie”) és a mulletek (a „mixie”) elemzeit is. A 2023-as hajmantra „a nagy vágás”, így idén várható, hogy többféle pixie változatot fogunk látni.

hosszabb pixie
Instagram via @marco_firriolo

pixie haj
Instagram via @salsalhair

göndör pixie
Instagram via @katrisharose

Farkas frizura

Az előrejelzések szerint a trendszakértők, mint a hírességek stylist-ja, Kellon Deryck (@kellonderyck), @michelleoconnorbeauty és @ashleenormanhair, azt jósolják, hogy a „farkasvágás” hajstílus maradandó lesz.

Az adott vágást a haj hossza, sűrűsége és textúrája alapján személyre szabva lehet elvégezni.

farkas vágás
Instagram via @coiffeurstory
 

farkas frizura
Instagram via @brianhickman1

farkas haj frufruval
Instagram via @coiffeurstory

Modern mullet

Fontos tudnivaló: Ez nem a bátyád mulletje. Ez az androgün, ikonikus stílus a legmenőbb frizura. Mielőtt az elől üzleti, hátul party megoldás mellett döntenél – olvasd el a különbségeket a shag és a mullet között, és tanuld meg, hogyan állíthatod be az egyéni formádat ehhez a stílushoz.

A mulletek nagy visszatérést élnek, ahogy a világhírű sztárfodrász, Mujin Choi (@hairbymujin), aki a k-pop szupercsoport BTS és az angol M-mel dolgozik is megerősíti. „Az androgün hatás miatt egyfajta kétes érzést kelt, amely emlékeztet a fiús bájra” – mondja.

mullet mikrofrufru
Instagram via @ocean_navarro

mullet
Instagram via @eristheplanet

göndör mullet
Instagram via @queerinyourhair

Ha érdekelnek még az év trendi frizurái nézd meg ezt is.

Rachel frizuráról képeket még itt találsz.

CÍMKÉK: , , , , , ,
Megosztom
Szólj hozzá