fbpx

Hogyan ápolja a szakállát

Frizuraklub
2 perc elolvasni

Hajmosáskor mossa meg a szakállát

A szakáll modern, és a szakállra vigyázni és ápolni kell, hogy jól nézzen ki. Ha úgy döntesz, hogy szakállat növesztesz, azt karban kell tartanod. Ellenkező esetben a szakálladdal ugyanaz a viszony alakul ki, mint egy régi Ladával, ahol nem érdekelnek a horpadások és a karcolások. Gondoskodnia kell arról, hogy jól nézzen ki

A szakálla ápolásának egyik alapszabálya, hogy meg kell mosni. Mosd meg a szakálladat, amikor hajat mosol. Elvileg használhatja a hajsamponját. Először mossa meg és öblítse le a haját. Ezután kimoshatja és kiöblítheti a szakállát

Használjon jó krémet a szakáll alá

Még ha szakálla is van, vigyáznia kell az arcbőrére. Ha rövid a szakálla, nyírja le rendszeresen. A mosás utáni nyírásnál használjon meleg ruhát a szakállára, vagy mossa meg arcát meleg vízzel. A hő hatására kinyílnak a pórusok a bőrön, és így megtisztíthatod a bőrt. 

Amikor a bőr meleg és tiszta, adhatsz egy kis krémet a bőrödnek, hogy hidratálja a bőrt. A krém használata után használjon hideg kendőt, vagy vigyen fel egy kis hideg vizet az arcára. Ismét bezárja a pórusokat, és a bőre jól védett.

A szakállolaj használatát csak akkor ajánljuk, ha fényes megjelenést szeretnél elérni. Az olaj könnyen zsírossá teszi a szakállt és az alatta lévő bőrt. Ugyanakkor megnő a pattanások kockázata.

Viasz segítségével formálhatja hosszú szakállát

Ha hosszabb a szakálla, akkor a szakállát alapvetően ugyanúgy kell ápolnia, mint egy rövid szakállat:

  • Mossa meg és öblítse le a hajat
  • Ezután mossa meg és öblítse le a szakállt
  • Használjon arckrémet az arcbőrre

Ha a szakállnak egy kis, erre a célra szánt hidratáló krémet is adunk, könnyebben kezelhető puhább szakállt kapunk.

CÍMKÉK: , , ,
Megosztom
Szólj hozzá